Ženy vyrazili do Veľkej Fatry bez vhodnej výbavy, kvôli chladu a vyčerpaniu si zavolali horských záchranárov


Foto: Ženy vyrazili do Veľkej Fatry bez vhodnej výbavy, kvôli chladu a vyčerpaniu si zavolali horských záchranárov Foto: hzs.sk

Nepripravenosť turistov, ktorí precenili vlastné sily, alebo podcenili počasie či náročnosť terénu, je častým dôvodom zásahov horských záchranárov. O ďalšej takejto záchrannej akcii informovala Horská záchranná služba v príspevku na sociálnej sieti.

Vo štvrtok 23. februára sa do pohoria Veľká Fatra vybrali dve slovenské ženy bez vhodnej výbavy a oblečenia. Postup po značenom chodníku medzi Šípom a Zadným Šípom im komplikoval aj prebárajúci sa sneh. Keď začali pociťovať chlad a vyčerpanie, rozhodli sa kontaktovať horských záchranárov.

Záchranári HZS oblastného strediska Veľká Fatra vyrazili turistkám naproti. Po ich dosiahnutí obe zateplili, poskytli im teplé nápoje a snežnice, ktoré im umožnili ľahší zostup do údolia. Turistky zišli v sprievode záchranárov bezpečne až do obce Stankovany, a keďže boli bez zranení, pokračovali ďalej samostatne,“ priblížili priebeh zásahu horskí záchranári.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu