Takmer prišiel o život v horiacom dome: Dezorientovaného muža s popáleninami zachránili policajti z Turzovky


Foto: Takmer prišiel o život v horiacom dome: Dezorientovaného muža s popáleninami zachránili policajti z Turzovky Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V utorok 14. februára 2023 v podvečerných hodinách bola policajná hliadka z Turzovky vyslaná na preverenie oznámenia požiaru jedného z domov v meste. Požiar mal vzniknúť v staršom dome, o ktorom na základe svojej osobnej znalosti vedeli, že v ňom prebýva osoba bez domova. 

Počas príchodu na miesto udalosti videli horieť strechu a žiaru vo vnútri budovy, preto sa rozhodli urýchlene konať. Rozbehli sa k horiacemu domu, kde pri vchode do drevenej časti spozorovali otvorené dvere. 

„Policajti nazreli do vnútornej, už horiacej a značne zadymenej chodby, spozorovali muža, ktorý nereagoval. Neváhali a vstúpili do horiacej, zadymenej chodby a muža okamžite vytiahli von do bezpečia, bol popálený a dezorientovaný,“ uviedla krajská polícia v príspevku na sociálnej sieti. 


Zistili však, že to nebola osoba, ktorá v tomto dome pravidelne prebývala. Tá sa mala podľa vyjadrenia zachráneného muža ešte stále nachádzať vnútri horiaceho domu.

„Po tejto informácií sa policajti snažili opäť vojsť do horiaceho domu ale vzhľadom na rozsah požiaru to už nebolo možné. Informáciu o možnej prítomnosti osoby v horiacom dome poskytli policajti hasičom, ktorí prišli na miesto,“ doplnila polícia. Následne až do príchodu rýchlej zdravotnej pomoci poskytovali policajti predlekársku prvú pomoc zachránenému mužovi. 

Keďže informácia o prítomnosti ďalšej osoby v horiacom dome nebola dôveryhodná, policajná hliadka začala kontrolovať rôzne miesta v meste Turzovka, kde sa aj osoba našla.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu