Na žilinskom sídlisku Hájik horí panelák, na mieste zasahuje sedem hasičských áut


Foto: Na žilinskom sídlisku Hájik horí panelák, na mieste zasahuje sedem hasičských áut
Galéria: 9 fotiek

V piatok 17. februára 2023 v čase približne o 12:00 hod. došlo na žilinskom sídlisku Hájik k požiaru bytového domu. V paneláku na Ulici Jura Hronca začalo horieť v jednom z podkrovných bytov na šiestom poschodí. 

Všetci obyvatelia boli z bytového domu evakuovaní a byt bol odpojený od energií. Na mieste aktuálne zasahuje 17 hasičov z Okresného riaditeľstva Hasičského a Záchranného zboru v Žiline a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline so siedmymi kusmi techniky. Na miesto prišla aj hliadka mestskej i štátnej polície.

Aktualizácia 12:34

Podľa svedkov sa hasičom podarilo požiar dostať pod kontrolu. „Z vrchného poschodia sa ešte dymí a hasiči vykonávajú hasiace práce, ale vyzerá to tak, že požiar už sa nerozširuje,“ uviedol jeden z nich. Na miesto už dorazil aj zisťovateľ príčiny požiarov. 


Aktualizácia 13:31

Požiar sa podarilo krátko pred 13:00 zlikvidovať. „Celý vchod bytového domu bol skontrolovaný na zadymenie od požiaru. V súčasnosti prebieha odsávanie prebytočnej vody z poškodeného vykurovacieho telesa,“ uviedol Michal Kypus z operačného strediska HaZZ v Žiline. 

Hasiči potvrdili, že v čase vzniku požiaru sa v byte žiadna osoba nenachádzala a ani jeden z obyvateľov bytovky nebol zranený. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu