Deti, ktoré strávili Vianoce v žilinskej nemocnici, si môžu pri prepustení vybrať darček


Foto: Deti, ktoré strávili Vianoce v žilinskej nemocnici, si môžu pri prepustení vybrať darček Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Vianoce v spoločnosti svojej rodiny a milovaných nemohli stráviť ani najmenší pacienti hospitalizovaní v žilinskej nemocnici. Zamestnanci pediatrického oddelenia preto deťom navodili sviatočnú atmosféru darčekmi, vďaka ktorým sa môžu ešte viac tešiť na uzdravenie.

„Ani tento rok, žiaľ, nebolo dopriate každej rodine, aby mohla Vianoce stráviť spoločne. Na oddelení pediatrie musia niektoré detičky ostať na lôžkach aj počas týchto sviatočných dní. Aby sme ich aspoň trošku potešili, pripravili sme pre všetkých malých pacientov krásne darčeky,“ vysvetlila Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina.

Darčeky na deti pod žiarivým vianočným stromčekom počkajú, až kým nebudú pripravené vrátiť sa k svojim rodinám. Každý malý pacient si totiž pri prepustení z nemocnice bude môcť vybrať jednu z darovaných hračiek.

„Ďakujeme darcom, ktorí nám umožnili hračky pre deti prichystať a aspoň trochu im spríjemniť spomienky na netradičné Vianoce v nemocnici,“ doplnila žilinská nemocnica v príspevku na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu