Žilinská nemocnica je štvrtá najlepšia na Slovensku, jej prednosťami sú hospodárenie a transparentnosť


Foto: Žilinská nemocnica je štvrtá najlepšia na Slovensku, jej prednosťami sú hospodárenie a transparentnosť Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Žilinská nemocnica patrí v roku 2022 medzi štvoricu najlepších veľkých nemocníc na Slovensku. Vyplýva to z informácií od inštitútu INEKO, ktorý každoročne hodnotí kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti, operačných skúseností lekárov, náročnosti diagnóz, spokojnosti pacientov, hospodárenia a transparentnosti jednotlivých nemocníc.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina sa v rebríčku koncových nemocníc, ktorých zriaďovateľom je štát, umiestnila na štvrtej priečke. Veľkou Nemocnicou roka 2022 je podľa INEKO Ústredná vojenská nemocnica SNP v Ružomberku tesne nasledovaná nemocnicou v Banskej Bystrici na druhom mieste a v Martine na treťom mieste.

„Veľkým skokom sme sa dokonca posunuli o ďalšiu priečku vyššie na perfektné 4. miesto. Úžasný výsledok predstavuje pre žilinskú nemocnicu ocenenie tvrdej práce, zlepšení a každodennej snahy o zmenu. Pretože v Žiline sa robí kvalitná medicína,“ uviedla žilinská nemocnica v príspevku na sociálnej sieti.


Nemocnica bola hodnotená nadpriemerne v troch zo šiestich oblastí, konkrétne v operačnej skúsenosti lekárov, hospodárení a transparentnosti. Významné zlepšenie oproti predošlému roku fakultná nemocnica zaznamenala najmä v oblasti kvality, spokojnosti pacientov a hospodárenia.

„Sme dokonca druhou najhospodárnejšou nemocnicou a v oblasti transparentnosti si stabilne držíme pozíciu v prvej trojici najlepších. Ďakujeme všetkým zamestnancom našej nemocnice, zdravotníkom aj nezdravotníkom, pretože titul skokan roka, ktorý sme tento rok získali, je výsledkom našej spoločnej náročnej a dlhodobej práce,“ vyjadrila svoju vďaku žilinská nemocnica.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu