Pri zjazde z diaľnice D3 horel v utorok ráno kamión, na mieste zasahovali hasiči i polícia


Foto: Pri zjazde z diaľnice D3 horel v utorok ráno kamión, na mieste zasahovali hasiči i polícia Foto: Facebook/Dopravný servis Kysuce

Na ceste prvej triedy, za zjazdom z diaľnice D3 v katastrálnom území obce Svrčinovec, v okrese Čadca došlo v utorok, 29. novembra 2022 v ranných hodinách k požiaru kamióna. Upozornili na to motoristi z facebookovej skupiny reflektujúcej dopravnú situáciu na Kysuciach.

Na mieste zasahovala Organizačná jednotka Okresného riaditeľstva Hasičského a Záchranného zboru (HaZZ) v Čadci s jedným kusom techniky, prítomné boli i zložky polície. Podľa informácií od HaZZ na mieste požiaru nedošlo k zraneniam. 

„Akurát som išiel okolo, keď sa mu to rozháralo. Oheň išiel od kolies, takže pravdepodobne technická záležitosť,“ hovorí svedok požiaru, ktorý pracuje taktiež ako vodič nákladného vozidla. 

„Najčastejšie sa to stáva, keď má kamión pridrete ložisko v kolese. To kladie odpor a zohrieva sa až do tej miery, že zohreje napríklad pneumatiku alebo nejaké gumové časti. Tie následne vzplanú a začnú horieť,“ pokračuje svedok. Oficiálna príčina, prečo začal náves kamióna horieť však zatiaľ nie je známa. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu