Zábradlie by malo pribudnúť aj na lávke ponad potrubia pri ZŠ Karpatská, najskôr však v roku 2023


Foto: Zábradlie by malo pribudnúť aj na lávke ponad potrubia pri ZŠ Karpatská, najskôr však v roku 2023 Foto: google.com

Popri Rosinskej ceste v Žiline vedú potrubia, ktoré odvádzajú odpad vznikajúci pri spaľovaní uhlia z teplárne na odkalisko. Širšie kovové rúry sú zväčša uložené v plytkom výkope, ktorý na viacerých miestach križujú cesty a chodníky.

V druhej polovici augusta došlo na jednom z mostíkov ponad potrubia k tragickej nehode cyklistu, ktorý prepadol cez jeho okraj. Muž, ktorý v nočných hodinách odbočoval z Rosinskej cesty smerom na ulicu Gemerská na Vlčincoch, pri páde utrpel smrteľné zranenia.

Na prelome mesiacov september a október pribudlo pri okrajoch premostenia nové zábradlie. Podľa hovorcu mesta Žilina Vladimíra Miškovčíka bolo osadené v rámci bežnej údržby miestnych komunikácií a ich príslušenstva. Mesto na nákup a inštaláciu zábradlia použilo 3 200 eur.


O bezpečnosť obyvateľov Vlčiniec, ktorí pravidelne prechádzajú ponad teplárenské potrubia, sa zaujímala aj žilinská poslankyňa Iveta Martinková. Svoju komunikáciu s vedením mesta v uvedenej oblasti uverejnila v príspevku na sociálnej sieti.

„Po tom, čo sa stalo na mostíku cez struskovod na Martinskej/Gemerskej/Rosinskej, sa na mňa obrátili viacerí občania, čo sa bude robiť s takýmto podobným prechodom smerom ku Karpatskej škole. Ako iste mnohí viete, mostík, kde sa stal smrteľný úraz, už má dnes zábradlie,“ povedala Iveta Martinková.

Poslankyňa sa s otázkami od spoluobčanov obrátila na mesto Žilina. Vedenie odpovedalo, že počíta s osadením zábradlia aj na prechode pri Základnej škole Karpatská. Zmluvný dodávateľ ho však kvôli množstvu práce a schválenému rozpočtu nestihne zrealizovať pred koncom roka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu