Mostík na Vlčincoch, kde zomrel cyklista, má nové zábradlie. Podľa mesta ide o bežnú údržbu


Foto: Mostík na Vlčincoch, kde zomrel cyklista, má nové zábradlie. Podľa mesta ide o bežnú údržbu

Na žilinskom sídlisku Vlčince došlo v polovici augusta k tragickému pádu cyklistu prechádzajúceho cez mostný objekt. O niekoľko týždňov neskôr pribudlo na predtým nezabezpečenom premostení nové zábradlie. Podľa mesta Žilina bolo inštalované v rámci bežnej údržby.

V piatok 19. augusta krátko po 22:30 odbočoval 43-ročný muž na bicykli z Rosinskej cesty smerom na ulicu Gemerská na Vlčincoch. Pri prejazde cez premostenie, ktoré vedie ponad železné potrubia, nešťastne spadol na nižšie položenú trávnatú plochu pri mostíku.

Cyklista zostal po páde nehybne ležať na zemi a nejavil známky vedomia. Na miesto krátko po nehode vyrazili dve posádky záchranárov, ktorí po zistení mužovho stavu okamžite začali s oživovaním. Pacient však napriek zdĺhavej resuscitácii podľahol svojim zraneniam a lekár musel skonštatovať jeho smrť.



Na prelome septembra a októbra, teda len niekoľko týždňov po tragickej nehode, pribudlo pri okrajoch premostenia nové zábradlie. Oslovili sme mesto Žilina s otázkou, či jeho osadenie súvisí so smrteľným pádom cyklistu. Hovorca Vladimír Miškovčík sa však vyjadril, že zábradlie bolo inštalované v rámci bežnej údržby miestnych komunikácií a ich príslušenstva spoločnosťou Žilinské komunikácie. Mesto na nákup a osadenie zábradlia minulo 3 200 eur s DPH.

„K osadeniu zábradlia došlo po dohode s Okresným dopravným inšpektorátom v Žiline. Zábradlia a iné bezpečnostné zariadenia sú v meste inštalované v súčinnosti s Okresným dopravným inšpektorátom za účelom bezpečnosti premávky,“ uviedol Vladimír Miškovčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu