Ani jeden nominant Sme rodina nekandiduje v mestskom zastupiteľstve v Žiline, pomýlili si totiž dátum uzávierky


Foto: Ani jeden nominant Sme rodina nekandiduje v mestskom zastupiteľstve v Žiline, pomýlili si totiž dátum uzávierky

Na konci októbra tohto roka sa konajú na Slovensku spojené komunálne a župné voľby. Prvé zasadanie Mestskej volebnej komisie v Žiline, kde budú preskúmané predložené kandidátne listiny, sa koná 7. septembra a následne dôjde 14. septembra k registrácii kandidátov. „Žilina na konci júla tohto roku evidovala 81 290 obyvateľov, pričom najviac ľudí býva na žilinských sídliskách Vlčince (17 646) a Solinky (12 011),“ spresnil hovorca mesta Miškovčík.

O ich priazeň bude bojovať celkom 138 kandidátov do mestského zastupiteľstva, pričom 50 uchádzačov je nezávislých a 88 kandidátov nominovalo 20 politických strán, hnutí či koalícií strán a hnutí. Verejnosť si z nich zvolí len 31.

Možnosť predložiť kandidátne listiny pre voľby do mestského zastupiteľstva a doručiť aj delegačné listiny člena a náhradníka do Mestskej volebnej komisie v Žiline do polnoci 30. augusta využilo osem politických strán, hnutí či koalícií. 


Podľa najnovších zistení však zo strany Borisa Kollára Sme rodina nekandiduje ani jeden nominant. Dôvodom má byť pomýlenie si dátumu odovzdania kandidátnych listín. Informoval o tom aj Denník N.

„Kandidáti Kollárovho hnutia si pomýlili dátum a s kandidátskymi listami prišli na mestský úrad deň po ich uzávierke,“ uvádza Denník N. Udalosti sa chytil aj satirická stránka Zomri, ktorá na svojich sociálnych sieťach stihla uverejniť aj „memečko“. Komunálne a župné voľby, ktoré majú byť tento rok podľa nového rozvrhu spojené, pritom vyhlásil sám predseda strany Sme rodina Boris Kollár.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu