Martinskí policajti rozbili okno na aute, v ktorom sedel vodič v bezvedomí. Zachránili mu tým život


Foto: Martinskí policajti rozbili okno na aute, v ktorom sedel vodič v bezvedomí. Zachránili mu tým život Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Martinskí policajti počas včerajšej noci podali prvú pomoc vodičovi, ktorého našli v odstavenom vozidle. Podľa záchranárov mu svojím rýchlim konaním zachránili život. Informoval o tom Policajný zbor Slovenskej republiky v príspevku na sociálnej sieti.

Vodiča v bezvedomí objavila približne o 22:00 hod. dvojica hliadkujúcich policajtov z Obvodného oddelenia Policajného zboru Martin – západ. Motorista kvôli zdravotným ťažkostiam pravdepodobne núdzovo zastavil uprostred cesty v úseku medzi križovatkami komunikácie prvej triedy I/65 s miestnymi martinskými cestami. Predtým, než upadol do bezvedomia, vodič stihol zapnúť výstražné znamenie.

„Dvere boli uzamknuté, tak policajti rozbili okno na dverách spolujazdca, auto otvorili a vodiča vytiahli von z auta na krajnicu, hneď začali poskytovať predlekársku prvú pomoc a zavolali záchranárov,“ popísal Policajný zbor Slovenskej republiky snahu o záchranu vodiča.


Pred príjazdom Rýchlej zdravotnej pomoci sa na mieste zastavil člen dobrovoľného hasičského zboru z Koštian nad Turcom, ktorý policajtom pomohol s resuscitáciou nevládneho muža. Veľkým šťastím bolo, že dobrovoľný hasič mal pri sebe zdravotnícku výstroj prvej pomoci.

Policajti spolu s dobrovoľným hasičom vodičovi pomáhali až do príchodu Rýchlej zdravotnej pomoci. Martinskí záchranári im neskôr potvrdili, že mužovi skutočne zachránili život. Záchranári dokonca poslali policajtom písomné poďakovanie.

„Martinská rýchla lekárska pomoc by sa chcela veľmi pekne poďakovať pánom príslušníkom Policajného zboru, ktorí dnes v neskorších večerných hodinách v Martine na výpadovke resuscitovali pána. Vďaka ich rýchlemu a pohotovému zásahu zachránili danému pánovi život. Stabilizovaného sme ho odovzdali v nemocnici,“ napísali martinskí záchranári.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu