Zamestnanci knižnice v Žiline absolvovali kurz 3D modelovania a tlače. Aktivitu by mali ponúkať v budúcnosti


Foto: Zamestnanci knižnice v Žiline absolvovali kurz 3D modelovania a tlače. Aktivitu by mali ponúkať v budúcnosti Foto: Krajská knižnica v Žiline

V rámci dvojdňového kurzu organizovaného bratislavskou dielňou  Fablab sa knihovníci Krajskej knižnice v Žiline učili základy práce s 3D modelovaním na počítači v základnom modelovacom programe. 

Cieľom bolo oboznámiť knihovníkov s postupmi 3D modelovania, aby mohli byť v budúcnosti zavedené aj ako nové aktivity v priestoroch knižnice. Určené by mali byť hlavne pre študentov a seniorov. 

Predpokladom práce s 3D modelovaním je však dobrá základná znalosť práce s počítačom. Krajská knižnica v Žiline preto plánuje znovu otvoriť inovované kurzy základnej počítačovej gramotnosti v mesiacoch máj a jún.

Záujemcovia sa môžu na kurzy prihlásiť vyplnením dotazníka, ktorý nájdu v knižnici pri centrálnom pulte v budove na ulici Antona Bernoláka 47. 


Krajská knižnica v Žiline, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, už niekoľko rokov organizovala počítačové kurzy pre seniorov so zameraním na základy práce s počítačom, prácu s produktmi Microsoft Office, úpravu fotografií, prácu s aplikáciou Skype či mobilným telefónom a tabletom.

Okrem počítačových kurzov tu seniori môžu tráviť čas na tvorivých kluboch a knižnica im ponúka aj kurzy angličtiny, či tréningy pamäti. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu