V martinskej mestskej časti Podháj pripravujú rekonštrukciu námestia s dôrazom na zeleň


Foto: V martinskej mestskej časti Podháj pripravujú rekonštrukciu námestia s dôrazom na zeleň Foto: FB/ilustračné foto.

V martinskej mestskej časti Podháj bude prebiehať rekonštrukcia Námestia protifašistických bojovníkov. Mesto totiž získalo nenávratný finančný príspevok z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vo výške 95 percent z celkových oprávnených výdavkov, čo predstavuje 644 749,86 eura.

Podľa primátora mesta Martin Jána Danka je námestie jednou z dominánt časti mesta Podháj. „Verím, že rekonštrukcia mu dodá modernejší a ekologickejší vzhľad a zatraktívni ho nielen pre obyvateľov, ale aj pre návštevníkov Podhája,“ doplnil primátor.

Rekonštrukcia bude zameraná na uplatnenie ekologických princípov tvorby a ochrany zelených častí a na regeneráciu mesta. Obyvatelia mestskej časti sa môžu tešiť aj na nový mobiliár.

„Zrekonštruujú sa chodníky, priechody pre chodcov, osvetlenie aj detské ihriská. Veľký dôraz sa bude klásť na zeleň, ktorú doplnia a spestria trvalkové záhony. Okrem námestia sa rekonštrukcie dočká aj autobusová zastávka MHD a vznikne 30 nových parkovacích miest,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu