Na pomoc vážne zranenému Žilinčanovi Michalovi ľudia vyzbierali za jeden deň viac ako 41-tisíc eur


Foto: Na pomoc vážne zranenému Žilinčanovi Michalovi ľudia vyzbierali za jeden deň viac ako 41-tisíc eur

V Žiline sa vo štvrtok 3. februára rozbehla verejná zbierka zameraná na pomoc vážne zranenému Žilinčanovi. Michal Časnocha mal pri športe v zahraničí nehodu a teraz leží v nemocnici. Po zvážení okolností sa ho najbližšia rodina rozhodla transportovať domov na Slovensko, kde by mal podstúpiť ďalšie zákroky. 

Nešťastná udalosť sa mu stala pred približne tromi týždňami. Jeho stav bol vážny, mal vnútorné krvácania, opuch mozgu, zlomené rebrá aj panvu. Taktiež utrpel zlomeninu nohy a otvorenú zlomeninu ruky.

Vzhľadom na veľmi vysoké finančné náklady, ktoré zahŕňajú nielen jeho ošetrenie ale aj transport domov na Slovensko, sa jeho najbližší rozhodli osloviť verejnosť so žiadosťou o pomoc. V tejto súvislosti bol zriadený transparentný účet, kam mohli ľudia poslať dobrovoľný príspevok.

Na účte pribudlo od založenia (3. februára) už viac ako 41-tisíc eur, pričom táto suma ďalej rastie. Za veľmi krátky čas sa tak podarilo vyzbierať celú čiastku potrebnú na letecký prevoz a ďalšie financie navyše, z ktorých uhradia mladému mužovi náklady spojené s liečbou a poskytnutím potrebnej pomoci.

Prispievatelia svojimi malými aj veľkými finančnými príspevkami dokonale preukázali solidaritu a transparentný účet naplnili za približne 24 hodín neuveriteľnou sumou. Ten, kto ešte neprispel a stále má záujem pomôcť, môže tak urobiť na verejný účet transparentneucty.sk/#/ucet/SK9409000000005187221139.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu