V zdravotníckom zariadení v Čadci mal ordinovať opitý lekár, dychovú skúšku aj lekárske vyšetrenie odmietol


Foto: V zdravotníckom zariadení v Čadci mal ordinovať opitý lekár, dychovú skúšku aj lekárske vyšetrenie odmietol Foto: ilustračné / pixabay.com

V stredu 19. januára popoludní prijala tiesňová linka 158 oznámenie, že v zdravotníckom zariadení v Čadci ordinuje lekár, ktorý má javiť známky požitia alkoholu. Na miesto bola preto okamžite vyslaná policajná hliadka z Čadce.

„Policajti po príchode na miesto vyzvali 69-ročného lekára, aby sa podrobil dychovej skúške na alkohol, ktorú však odmietol. Taktiež sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu za účelom zistenia, či nie je ovplyvnený návykovou látkou,“ spresnil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Policajti lekárovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. V súvislosti s udalosťou už 69-ročný lekár čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Po vykonaní potrebných procesných úkonov policajti obvineného prepustili na slobodu so súhlasom prokurátora. Naďalej však prebieha skrátené vyšetrovanie.

„Sú vykonávané všetky potrebné úkony s cieľom rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal policajný hovorca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu