V Liptovskom Mikuláši obnovili poriadkovú službu. Má dohliadať najmä na oblasti s rómskou komunitou


Foto: V Liptovskom Mikuláši obnovili poriadkovú službu. Má dohliadať najmä na oblasti s rómskou komunitou Foto: Facebook Liptovský Mikuláš

Mesto Liptovský Mikuláš opäť zriadilo miestnu občiansku poriadkovú službu. Je to už tretíkrát, čo bola poriadková služba obnovená. Pracovníci tejto služby by mali dohliadať na poriadok v častiach mesta, kde je zvýšený počet rómskej komunity.

„Do hliadky vyberieme osem členov z komunity. Operovať budú hlavne v Hlbokom, ale aj na Priemyselnej, Vrbickej, v Okoličnom a v ďalších lokalitách,“ tvrdí koordinátorka členov poriadkovej služby Marcela Pavkovčeková.

Príslušníci poriadkovej služby budú predchádzať vzniku konfliktov, ale aj dohliadať na ochranu detí a mládeže pred negatívnymi vplyvmi. Taktiež by mali dávať pozor aj na majetok či riadiť cestnú premávku v blízkosti škôl. Medzi úlohami maju aj preventívne opatrenia na ochranu životného prostredia.

„Zámerom projektu je podpora komunitného rozvoja, zníženie páchania protispoločenského konania a predchádzanie vzniku konfliktov. Hliadka bude mať zázemie v unimobunke v Hlbokom,“ dodala Pavkovčeková.

Na prácu poriadkovej služby bude dozerať mestská polícia a na projekt získala radnica z externých zdrojov takmer 137-tisíc eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu