Bývalé pobočky krajskej knižnice ešte mesto Žilina neotvorilo, pripravuje spustenie mestskej knižnice


Foto: Bývalé pobočky krajskej knižnice ešte mesto Žilina neotvorilo, pripravuje spustenie mestskej knižnice Foto: ilustračné - pixabay

Po tom, ako Žilinský samosprávny kraj ako zriaďovateľ Krajskej knižnice v Žiline prestal prevádzkovať pobočky na Hájiku, Vlčincoch, Solinkách, Bytčici, Trnovom a Strážove k prvému júlu, preberie ich správu mesto Žilina v novovytvorenej mestskej knižnici.

Nová Mestská knižnica v Žiline však aktuálne ešte nefunguje, v súčasnosti prebiehajú úkony s cieľom spustiť prevádzku:

„Momentálne pobočky bývalej krajskej knižnice nie sú ešte otvorené, nakoľko je potrebné spraviť inventarizáciu, prebieha výberové konanie na zamestnancov knižnice, ktorí po nástupe pripravia mestskú knižnicu na spustenie riadnej prevádzky. Knižnica bude mať svoje čitateľské preukazy a všetky prevádzkové ako aj organizačné informácie budú zverejnené,“ potvrdil hovorca mesta Vladimír Miškovčík.



Knihy, ktoré si čitatelia požičali na pobočkách, nie je možné vrátiť v centrálnej knižnici a čitatelia musia počkať na otvorenie pobočky, kde si ich vypožičali. Práve v mieste vypožičania bude potrebné ich vrátenie, teda už v nových pobočkách pod správou mestskej knižnice. Čitatelia ale musia počkať na oficiálne spustenie:

„Taktiež prosíme o trpezlivosť s odovzdávaním knižiek na pobočky, kým nebude knižnica otvorená a spustený výpožičkový systém,“ doplnil hovorca.

Mesto Žilina aktuálne hľadá vo výberovom konaní dvoch zamestnancov na pracovnú pozíciu knihovník/knihovníčka a jedného zamestnanca na pozíciu odborný knihovník/knihovníčka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu