Mestské časti Bytčica a Trnové otvoria vďaka spolupráci s obcou Višňové odberné miesta na testovanie


Foto: Mestské časti Bytčica a Trnové otvoria vďaka spolupráci s obcou Višňové odberné miesta na testovanie Foto: ilustračné

Odkedy žilinská samospráva znížila počet odberných miest na antigénové testovanie, poslanci niektorých mestských častí začali dostávať podnety od občanov. Mnohí žiadali obnovenie víkendových odberných miest v blízosti svojho bydliska, aby nemuseli cestovať do mesta.

Mestskí poslanci Jozef Juriš a Anton Trnovec preto po vzájomnej dohode so starostkou obce Višňové zabezpečili testovanie pre obyvateľov v dvoch mestských častiach. Vďaka dohode a vzájomnej spolupráci sa podarilo zabezpečiť obnovenie mobilných odberných miest (MOM) v Bytčici a Trnovom.

Testovanie je naplánované v oboch mestských častiach rovnako. Odberné miesta budú zriadené v priestoroch kultúrnych domov.

  • Bytčica
    piatok 2. apríla 2021 - v čase od 08:00 hod. do 18:00 hod.
    prestávka: 12:00 - 13:00 hod.
    posledný odber: 17:45 hod.
  • Trnové
    piatok 2. apríla 2021 - v čase od 08:00 hod. do 18:00 hod.
    prestávka: 12:00 - 13:00 hod.
    posledný odber: 17:45 hod.

Na testovanie sa neobjednáva, pokiaľ však majú Žilinčania záujem o rezerváciu na konkrétny čas,  opätovne je k dispozícii možnosť prihlásiť sa na testovanie v Rosine.


„Mobilné odberné miesta sa nám podarilo zriadiť ako jediným dvom mestským častiam Žiliny a to vďaka spolupráci so starostkou obce Višňové p. Halaganovou,“ spresnil Anton Trnovec.

Využiť služby MOM v obciach Rosina a Višňové pritom môže ktorýkoľvek obyvateľ mesta Žilina bez obmedzenia.

  • Rosina
    štvrtok 1. apríla 2021 - v čase od 08:00 do 20:00
  • Višňové
    sobota 3. apríla 2021 - v čase od 08:00 do 20:00
    nedeľa 4. apríla 2021 - v čase od 08:00 do 13:00

„Pokiaľ bude zo strany Trnovcov záujem, testovanie bude pokračovať aj v ďalších týždňoch. Všetko závisí od počtu osôb, ktoré toto odberné miesto využijú v piatok 2. apríla,“ dodal mestský poslanec Jozef Juriš.

Vedenie obce Rosina navyše pripravilo pre svojich občanov, ktorí sa prídu otestovať, darček v podobe vitamínov a respirátorov. Tie budú zatiaľ odovzdávané iba osobám nad 40 rokov a s trvalým pobytom v obci. Počas nasledujúcich testovaní sa vekové kategórie postupne rozšíria.

Vitamíny, ktoré obdržia obyvatelia obce Rosina na testovaní


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu