Záver testovania sa v Žiline nezaobišiel bez problémov, polícia musela spacifikovať agresívneho muža


Foto: Záver testovania sa v Žiline nezaobišiel bez problémov, polícia musela spacifikovať agresívneho muža

Počas uplynulého víkendu prebiehalo v Žiline celoplošné testovanie na koronavírus, na ktorom otestovali zdravotníci opäť niekoľko tisíc obyvateľov. Záver testovania sa však na jednom z odberných miest na sídlisku Solinky skončil spacifikovaním muža v staršom strednom veku a pod vplyvom alkoholu.

Ten prišiel krátko pred koncom do priestorov základnej školy Limbová, kde sa agresívnym a vulgárnym spôsobom dožadoval vykonania opakovaného testu. Policajná hliadka sa ho snažila upokojiť a nasmerovať von z interiéru, kde by situáciu pokojne a bezpečne doriešila.

Svedkami nepríjemnej situácie sprevádzanej krikom boli viacerí obyvatelia. Agresívny muž však začal vykrikovať rôzne nadávky a urážky na policajtov a ďalej sa dožadoval absolvovania druhého testu. Krátko potom si stiahol rúško a ďalej kričal na hliadku.

Zdravotnícky personál muža následne spoznal a identifikoval ako pozitívneho. Po neustálych slovných atakoch príslušníci muža spacifikovali a nasadili mu putá. Z odberového miesta ho následne museli odprevadiť až domov, aby ďalej neohrozoval ostatných obyvateľov.


„Môžeme potvrdiť, že v nedeľu 8.11.2020 došlo na odbernom mieste v Žiline na ul. Limbová k vykonaniu služobného zákroku voči agresívnemu mužovi, ktorý bol aj pozitívne testovaný. Policajt, ktorý vykonal služobný zákrok bol rozhodnutím lekára umiestnený do COVID karantény,“ potvrdila Jana Balogová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Polícia vo veci vykonáva preverovanie pre podozrenie z trestného činu šírenia nákazlivej ľudskej choroby. Momentálne prebiehajú procesné úkony, po ktorých vyšetrovateľ rozhodne o ďalšom postupe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu