V centre mesta havaroval vodič so zdravotnými ťažkosťami, policajti ho okamžite začali oživovať


Foto: V centre mesta havaroval vodič so zdravotnými ťažkosťami, policajti ho okamžite začali oživovať Foto: KR PZ Žilina

V pondelok 28. septembra došlo krátko popoludní na ulici Veľká okružná v Žiline k dopravnej nehode. Priamo pred Okresným dopravným inšpektorátom nabúral vodič vozidla BMW, ktorý mal pravdepodobne zdravotné problémy počas jazdy.

Muž prešiel do protismeru a narazil do odstaveného policajného vozidla. Svedkami nehody boli okrem iného aj policajti.

„Dvaja z nich Martin Slabý z Krajského dopravného inšpektorátu PZ v Žiline a policajt kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Žiline, neváhali a okamžite reagovali. Spoločnými silami rozbili na aute okno, otvorili dvere a vytiahli vodiča, ktorý nejavil známky života. Martin Slabý začal s umelým dýchaním a kolega kriminalista s masážou srdca,“ spresňuje polícia na sociálnej sieti.

Ďalší príslušníci polície počas zásahu riadili premávku a odkláňali vozidlá na obchádzkovú trasu. Po obrovskej snahe a niekoľkominútovej resuscitácii policajtov sa vodiča napokon podarilo oživiť.

Na miesto sa dostavili aj hasiči a posádka RZP Žilina, ktorí muža prevzali do svojej starostlivosti. Žiaľ, aj napriek veľkému úsiliu všetkých policajtov, hasičov, záchranárov, ale aj civilných občanov muž napokon zomrel.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina