Mesto Žilina vyhlási zbierku pre nemocnicu, Slovenský Červený kríž a Diecéznu charitu v Žiline


Foto: Mesto Žilina vyhlási zbierku pre nemocnicu, Slovenský Červený kríž a Diecéznu charitu v Žiline Foto: ilustračné

Na zmiernenie dopadov koronakrízy pre niektoré kľúčové organizácie sociálnych služieb v Žiline vyhlási radnica dobrovoľnú zbierku, rozhodli o tom na dnešnom zasadnutí mestskí poslanci. Iniciatíva pod názvom “Žilina pomáha” prerozdelí vyzbierané peniaze medzi tri inštitúcie.

Celkovú vybranú sumu prerozdelí mesto rovným dielom medzi Fakultnú nemocnicu s poliklinikou Žilina, Slovenský Červený kríž (SČK) a Diecéznu charitu Žilina. Vyúčtovanie dobrovoľnej zbierky prebehne do 30 kalendárnych dní odo dňa jej ukončenia, vyhlásená je na dobru do konca roka.

Mesto Žilina začiatkom mája realizovalo pomoc rodinám v núdzi, desiatky z nich sa dočkali potravinovej pomoci. Tá bola realizovaná v spolupráci s Nadáciou Mesta Žilina.



V žilinskej nemocnici pomôžu peniaze na materiálne, prístrojové a personálne zabezpečenie, SČK ich využije na aktivity v oblasti poskytovania prvej pomoci a pomoc občanom v núdzi, poskytovanie sociálnych služieb a vzdelávania, výučba prvej pomoci, darcovstvo krvi a pripravenosť na mimoriadne a nepredvídané situácie.

Diecézna charita Žilina zabezpečuje charitatívne, sociálne, zdravotnícke a výchovnovzdelávacie služby pre opustené deti, rodiny v hmotnej núdzi, ľudí bez domova, ľudí so zdravotným postihnutím, chorých a starých. Peniaze tu poslúžia napríklad na nákup potravín, materiálov či zariadení a podporu úhrad časti nákladov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu