V Kysuckej nemocnici v Čadci dokončili rekonštrukciu hygienickych zariadení za takmer 500-tisíc eur


Foto: V Kysuckej nemocnici v Čadci dokončili rekonštrukciu hygienickych zariadení za takmer 500-tisíc eur Foto: Žilinský samosprávny kraj

Pacienti aj návštevníci Kysuckej nemocnice v Čadci budú mať o niečo vyšší komfort, v zariadení bola ukončená komplexná rekonštrukcia hygienických priestorov. Zo župného rozpočtu stála takmer pol milióna eur.

Kompletnou rekonštrukciou prešli hygienické priestory pravého krídla interného pavilónu bloku C na všetkých siedmich podlažiach. Zmenilo sa aj dispozičné riešenie priestoru podľa potrieb personálu a hygienických noriem.

Nové sú omietky, obklady, dlažba, vymenili sa dvere a sanita. Celková obnova so sebou priniesla aj nové technické rozvody ako kanalizáciu, vodovod a vzduchotechniku. Celkový komfort vylepší aj nová elektroinštalácia vrátane svietidiel, vypínačov, či zásuviek.

Pôvodne priestory boli už dlhé roky bez výraznejšieho zásahu a už vyžadovali obnovu. Verím, že nové a moderné hygienické priestory zvýšia pohodlie a hlavne kvalitu pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti nielen pacientom, ale aj personálu. Nové priestory sú zároveň aj bezbariérové,” povedala županka Erika Jurinová.

Zrenovované zariadenia nemocnice v Čadci. Zdroj: ŽSK

Hygienické priestory sú vybudované pre imobilných pacientov, prispôsobili sa svojim zariadením a vybavením sprchy aj samostatných toaliet. 

Žilinská župa uvažuje sa aj nad rekonštrukciou hygienických zariadení v ľavom krídle pavilónu C. Časť z nich bola zrekonštruovaná v rámci prestavby obytnej časti JIS na internom oddelení. Náklady na túto rekonštrukciu predstavovali 42-tisíc eur.


Za minulý rok výrazné investície

Vlani župa vynaložila takmer päť a pol milióna eur na investície do svojich zdravotníckych zariadení. Medzi najvýznamnejšie investície v jednotlivých zdravotníckych zariadeniach patria modernizácia Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny v Kysuckej nemocnici v Čadci za zhruba 650-tisíc eur či prvá etapa rekonštrukcie Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v Hornooravskej nemocnici s poliklinikou za takmer 370-tisíc eur.

Investične náročné akcie boli aj modernizácia prístrojového vybavenia a prístrojovej zdravotníckej techniky v Liptovskej nemocnici s poliklinikou za takmer 400-tisíc eur, investícia do zdravotníckeho vybavenia (pojazdný RTG, EKG prístroj, ultrazvuk, sanitné vozidlo….) do Dolnooravskej nemocnice s poliklinikou za takmer 300-tisíc eur a nové parkovacie miesta pre Oravskou poliklinikou za 100-tisíc eur, či nový RTG prístroj za ďalších 100-tisíc eur.

Kysucká nemocnica s poliklinikou v Čadci je jednou zo štyroch nemocníc v správe Žilinskej župy, ktorá poskytuje komplexnú zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť zhruba 130-tisíc ľudí. Koncom budúceho týždňa budú slávnostne otvorené aj dve zmodernizované JIS na internom a traumatologickom oddelení. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Žilinský samosprávny kraj