Ďalších 19 zamestnancov FNsP Žilina z karantény má negatívny test na koronavírus


Foto: Ďalších 19 zamestnancov FNsP Žilina z karantény má negatívny test na koronavírus Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

Spolu 62 pracovníkov nemocnice v Žiline sa dostalo do karantény potom, ako prišli do kontaktu s pacientom pozitívne testovaným na koronavírus. V piatok sme informovali o výsledkoch testovania prvej časti personálu, z 39 z nich mal jeden nezdravotnícky zamestnanec potvrdené ochorenie. 

K dnešnému dňu bolo otestovaných pre tento prípad už 71 zamestnancov Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina (FNsP Žilina), včerajší test ukázal negatívny výsledok pri ďalších devätnástich členoch personálu: 

„V pondelok 6. apríla bolo testovaných 5 lekárov, 9 sestier a 5 nezdravotníckych pracovníkov, ktorí prišli do kontaktu s pacientom alebo nezdravotníckym zamestnancom s pozitívnym testom COVID-19. V súvislosti s týmto prípadom bolo od minulého týždňa spolu otestovaných 71 zamestnancov žilinskej nemocnice, 70 z nich bolo negatívnych, jeden nezdravotnícky zamestnanec bol testovaný s pozitívnym výsledkom pre ochorenie COVID-19,“ potvrdila hovorkyňa žilinskej nemocnice Lenka Záteková.

Nemocnica pristúpila k testovaniu zamestnancov po skupinách, zamestnancov testovala vždy na šiesty deň od posledného kontaktu, kedy je možné zistiť nákazu u potenciálne infikovaného človeka. Dovtedy boli dotknutí zamestnanci v domácej karanténe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu