V januári otvoria v Žiline novú Parkour arénu pre deti a tínedžerov, prístupná bude každý deň


Foto: V januári otvoria v Žiline novú Parkour arénu pre deti a tínedžerov, prístupná bude každý deň

Športový klub Vlči Parkour so sídlom v Žiline otvára v januári 2020 svoju vlastnú Parkour arénu, ktorá bude slúžiť pre všetky deti a tínedžerov. Aréna im poskytne priestor, kde budú mať možnosť učiť sa rôzne prvky a zmysluplne tráviť svoj voľný čas aktivitami, ktoré ich zaujímajú a zabezpečujú im dostatok pohybu. K dispozícii budú tréneri, ktorí im odovzdajú svoje znalosti a zároveň sa budú podieľať aj na ich výchove.

„Svojho sna zriadiť parkour arénu v Žiline sme sa nevzdali ani po tom, čo nám viac krát neschválili dotácie pre naše občianske združenie. Práve naopak, chceme, aby deti trávili voľný čas zmysluplne a aby ho trávili v spoločnosti kamarátov. Čas plynul a z pôvodných 15 statočných, ktorí sa zúčastnili prvého tréningu nás je po 2 rokoch viac než 70. Čo je dôležité, záujem stále stúpa! Ohromne nás teší a posúva aj to, že veľa členov navštevuje tréningy pravidelne a dosahujú viditeľný progres,“ uvádza Vlči Parkour, o.z..

Parkour aréna nebude len miestom kde sa trénuje, ale bude slúžiť aj ako Centrum voľného času pre všetkých, ktorí sa rozhodnú nesedieť doma. Deti budú mať možnosť osobného kontaktu na mieste, kde to žije po celý rok. V budúcnosti nie je vylúčené, že športový klub otvorí aj krúžok karate, kde bude deti trénovať trojnásobný majster sveta Juraj Tabak. 

„Snažili sme sa takmer rok získať priestory do prenájmu, no nedarilo sa nám, pretože finančne by sme to jednoducho nezvládli. No ako z jasného neba nám padol Juraj Tabak, 3-násobný majster sveta v karate. Práve v jeho priestoroch budeme mať našu Parkour arénu,“ spresňujú zástupcovia občianskeho združenia.


Čo všetko v aréne zažijete a kde ju nájdete?

Parkour arénu nájdete na prvom poschodí vo výškovej budove DOMINO na ulici Dolné Rudiny 1 v Žiline. Otvorené bude od pondelka do piatku v čase od 15:00 do 20:00 hod. a cez víkend v čase od 10:00 do 20:00 hod. Slávnostné otvorenie arény sa uskutoční 11. januára 2020 o 10:00 hodine.

Účastníci si môžu už v deň otvorenia zacvičiť a zatrénovať. Každý deň bude v aréne k dispozícii aj tréner, ktorý sa bude deťom a tínedžerom venovať. Pri hlavnom vstupe nájdete mini bar, kde sa deti môžu občerstviť alebo si dať sladkosti. 

Aréna je k dispozícii aj na rezervácie pre väčšie skupiny ľudí, prípadne materské školy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu