Druhý ročník Žilinského týždňa kávy pohladí dušu každého kávičkára


Foto: Druhý ročník Žilinského týždňa kávy pohladí dušu každého kávičkára

Už druhý rok po sebe sa päť lokálnych žilinských kaviarní spája do unikátneho eventu s názvom Žilinský týždeň kávy. Milovníci kávy budú mať vďaka nemu možnosť spoznať nové druhy káv a tajomstvá ich prípravy, a okrem iného sa môžu zapojiť do losovania o zaujímavé ceny.

Žilinský týždeň kávy bude prebiehať v termíne od 4. novembra do 8. novembra 2019 a zapojené sú doňho kaviarne Verticcio, Miho Cafe, Habesh Coffee, Street Cafe a Café Republika. Oproti minulému roku bude tohtoročný event obohatený aj o tematický sprievodný program:

V utorok 5.11.2019 vás Habesh v parku čaká prezentácia o Etiópii, v stredu 6.11. sa v Miho Café uskutoční degustácia káv spolu s prednáškou, vo štvrtok 7.11. sa v Street Café budete môcť zúčastniť kurzu prípravy kávy (na ktorý je nutné si vopred zarezervovať miesto cez fanpage na Facebooku) a v piatok večer si môžete v Café Republika pri kávičke vychutnať jazzový koncert.  

Organizátori podujatia pozývajú všetkých kávičkárov, aby prišli zažiť nové chute a nebáli sa objavovať a porovnávať ich. Navyše, každý, kto sa do Žilinského týždňa kávy zapojí a získa pečiatku za kávu v každej zo spomínaných kaviarní, bude zaradený do žrebovania o vecné tematické ceny. Kartičku so získanými pečiatkami bude možné do 8.11.2019 odovzdať v každej z týchto kaviarní.  

Link na udalosť: https://www.facebook.com/events/441802716474757/ 


VERTICCIO

Pre všetkých, ktorí vnímajú šálku kávy ako radosť, pôžitok a odmenu i tých, ktorí vedia oceniť neuveriteľnú arómu, chuť a vôňu čerstvej, poctivo upraženej kávy sme vznikli my – pražiareň Verticcio. Jeden zo siete našich špecializovaných obchodov nájdete aj na žilinskom Bulvári.

Tri mlynčeky dávajú zákazníkom možnosť každý deň ochutnať inú výberovú kávu Verticcio, stabilnú zmes Bulvar espresso blend vytvorenú práve pre obyvateľov rovnomennej ulice alebo klasickú taliansku kávu. Obchod zároveň ponúka široký sortiment príslušenstva na prípravu kávy od šálky až po profesionálny kávovar, kvalitný čajový sortiment a čokoládové produkty slovenského pôvodu.

#jasomverticcio

 


CAFÉ REPUBLIKA
Inšpiratívna kaviareň v historickom centre Žiliny, ktorá kladie dôraz na výberovú kávu, príjemnú atmosféru a dobrú hudbu. Designovo nadväzuje na odkaz zlatej éry kaviarníctva z 1. ČSR republiky, ponúka neštandardne pestré kávové špeciality a dáva priestor mladým hudobníkom a umelcom.


#caferepublika


HABESH COFFEE
Lahodnú etiópsku kávu, kvalitnú horúcu čokoládu, čerstvé čaje či koláčiky od lokálnych výrobcov si môžete vychutnať až v dvoch prevádzkach Habesh Coffee. Okrem útulnej kaviarne na Obchodnej 5 na Vlčincoch sme nedávno otvorili ďalšiu prevádzku v Bôrickom parku. Habesh Coffee je spojenie špeciálnej kávovej chute, príjemnej atmosféry a minimalistického dizajnu. Zažite kúsok Etiópie priamo v Žiline.

#habeshchapes



MIHO CAFE
Vdychujte vôňu lahodnej kávy v historických priestoroch s modernou iskrou, ktorá vám prirastie k srdcu už pri prvej návšteve. Pokojná atmosféra, tichá hudba a výborná káva je presne to, čim si vás táto kaviareň získa.

#mihocafe



STREET CAFE
Ak si potrpíš na výberovú kávu, či už espresso alebo filter, Street Cafe ťa určite nesklame.

#vyberovkavziline


Miesto: Žilina
Dátum: 07.11.2019    08.11.2019



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Žilinský týždeň kávy