Prezidentka pokračovala v návšteve Žiliny: „Je naozaj treba oceniť prácu opatrovateľov“


Foto: Prezidentka pokračovala v návšteve Žiliny: „Je naozaj treba oceniť prácu opatrovateľov“
Galéria: 11 fotiek
Foto: Žilinský samosprávny kraj

Už od štvrtku je na návšteve Žiliny prvá slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, v piatok pokračoval jej program ďalšími návštevami. Konkrétne si prišla prezrieť priestory Centra sociálnych služieb Letokruhy v pôsobnosti Žilinskej župy a mestského Denného stacionára a Denného centra v časti Vlčince.

Letokruhy patria k najväčším zariadeniam sociálnych služieb na Slovensku s takmer tromi stovkami klientov. „Zapôsobili na mňa obidve zariadenia, aj mestské aj vyššieho územného celku. Rozprávala som sa s vedením aj s klientami týchto zariadení. Veľmi som rada, že klienti sú spokojní, to je hlavné,“ povedala prezidentka Zuzana Čaputová.

Prezidentka dodala, že zariadenia, ktoré sa starajú dlhodobo o seniorov, čelia rovnakým problémom, a to poddimenzovaný počet opatrovateľov, nižší počet lôžok než je potreba v danom regióne a nižšie mzdy. 

„Toto je to, čo treba na Slovensku zmeniť. Je naozaj treba oceniť prácu opatrovateľov a opatrovateliek, lebo počet seniorov bude iba stúpať. Sme jedna z najrýchlejšie starnúcich krajín v Európskej únií, a preto je nesmierne dôležitá téma dlhodobej starostlivosti o seniorov,“ uzavrela prezidentka.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu