Mesto Žilina informuje občanov o blížiacom sa zbere štatistických údajov a prosí o súčinnosť


Foto: Mesto Žilina informuje občanov o blížiacom sa zbere štatistických údajov a prosí o súčinnosť Foto: ilustračné

Mesto Žilina informovalo dnes 26. júna o blížiacom sa zbere štatistických údajov a realizovaní Európskeho zisťovania o zdraví (EHIS). Občanov prosí o súčinnosť pri realizovaní zberu.

Zber štatistických údajov 

V období od 1. júla 2019 do 31. októbra 2019 sa vo vybraných domácnostiach na území Žiliny uskutoční štatistické zisťovanie o použití spaľovacích zariadení a spotrebe palív v domácnostiach poverenými pracovníkmi Štatistického úradu Slovenskej republiky.

Účelom je získať informácie o individuálnom vykurovaní rodinných domov. Všetky poskytnuté údaje sú chránené, nezverejňujú sa slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky. Výsledky zisťovania sa využijú pre účely emisnej inventúry, pre zlepšenie energetickej bilancie a v neposlednom rade nato, aby Slovensko vedelo v budúcnosti plniť požiadavky na vysokú kvalitu ovzdušia a európske a medzinárodné záväzky zníženia národných emisií.


Realizovanie Európskeho zisťovania o zdraví (EHIS)

V období od 1. júla 2019 do 31. decembra 2019 sa vo vybraných domácnostiach na území Žiliny prostredníctvom poverených zamestnancov Štatistického úradu Slovenskej republiky uskutoční Európske zisťovanie o zdraví (EHIS).

Cieľom zisťovania je prostredníctvom štatistických údajov a indikátorov zdravia získať obraz o zdravotnom stave obyvateľstva, využívaní zdravotnej starostlivosti a faktoroch, ktoré zdravie obyvateľstva Slovenskej republiky významne ovplyvňujú. Všetky poskytnuté údaje sú chránené, nezverejňujú sa slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky. Výsledky zisťovania sa využijú pre účely emisnej inventúry, pre zlepšenie energetickej bilancie a v neposlednom rade nato, aby Slovensko vedelo v budúcnosti plniť požiadavky na vysokú kvalitu ovzdušia a európske a medzinárodné záväzky zníženia národných emisií.

Touto cestou zároveň žiadame občanov o ústretovosť pri zbere potrebných údajov. Za porozumenie ďakujeme. Podrobnejšie informácie nájdete na stránke ŠÚ SR - www.slovak.statistics.sk.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina