Prezidentské voľby budú môcť absolvovať aj hospitalizovaní pacienti a zdravotníci v Žiline


Foto: Prezidentské voľby budú môcť absolvovať aj hospitalizovaní pacienti a zdravotníci v Žiline Foto: ilustračné

Hospitalizovaní pacienti alebo zdravotníci v službe majú možnosť zúčastniť sa v sobotu 16. 3. 2019 aktuálnych prezidentských volieb aj v žilinskej nemocnici. V spolupráci s mestom Žilina zabezpečí nemocnica voľbu prostredníctvom prenosnej volebnej schránky.

Hospitalizovaní pacienti a zdravotníci, ktorí majú trvalý pobyt na území Slovenskej republiky v územnom obvode okrskovej volebnej komisie č. 2 v meste Žilina (zoznam ulíc zaradených do obvodu nájdete na konci správy), nahlásia záujem vedúcej sestre príslušného oddelenia a pri odovzdaní hlasu sa preukážu platným občianskym preukazom.

V prípade obyvateľov s trvalým pobytom na území Slovenska mimo daného územného obvodu je potrebné preukázanie občianskym preukazom a zároveň hlasovacím preukazom. O jeho vydanie je možné požiadať osobne alebo prostredníctvom splnomocnenej osoby do piatka 15. 3. 2019 na Mestskom úrade v Žiline.

Voľby prezidenta Slovenskej republiky sa môžu zúčastniť aj hospitalizovaní pacienti bez trvalého pobytu na Slovensku. Totožnosť preukážu cestovným dokladom (pasom) a čestným vyhlásením, že na území Slovenskej republiky nemajú trvalý pobyt.


Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu