V sobotu došlo v Trnovom k zrážke osobného auta s chodcom, dvaja ľudia skončili v nemocnici


Foto: V sobotu došlo v Trnovom k zrážke osobného auta s chodcom, dvaja ľudia skončili v nemocnici
Galéria: 4 fotky

V sobotu 23. februára popoludní došlo na ceste III. triedy v mestskej časti Žilina - Trnové k dopravnej nehode, pri ktorej utrpel zranenia vodič osobného vozidla aj chodec. Osobné auto skončilo po nehode v oplotení rodinného domu.

„Na základe doteraz vykonaného objasňovania bolo zistené, že 31-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Renault Clio v smere od Žiliny. Pri prechádzaní priameho úseku cesty z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde pri ľavom okraji vozovky došlo k stretu s chodcom,“ uviedol k nehode Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina.

Ľudia nachádzajúci sa na mieste nehody uviedli, že vodič osobného auta mal mať údajne počas jazdy zdravotné komplikácie, následkom ktorých nabúral.


Po dopravnej nehode bol 49-ročný chodec jednorazovo ošetrený. Alkohol u vodiča vozidla vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. Chodec sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,16 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu. 

„K nehode sme vyslali záchranárov, ktorí na mieste ošetrili dve osoby a previezli ich do nemocnice,“ potvrdila Alena Krčová z operačného strediska záchrannej služby.

Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na sumu 1 100 EUR. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania, ktoré vykonáva polícia v Žiline.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu