VIDEO: Jazdný pruh pod Rondlom je čiastočne uzavretý, v križovatke dochádza ku kolíznym situáciám


Foto: VIDEO: Jazdný pruh pod Rondlom je čiastočne uzavretý, v križovatke dochádza ku kolíznym situáciám

Čitateľ Marek nás v utorok 5. februára upozornil na dopravné obmedzenie, ktoré sa nachádza na ceste pod Rondlom. V smere od Bratislavy na Poprad / Rajec je pravý pruh čiastočne uzavretý a doprava je značením odklonená do ľavého pruhu. 

Odbočovanie áut vpravo smerom na Rajeckú cestu je tak o niečo komplikovanejšie a niekedy aj nebezpečné. Vodiči osobných áut sú často vystavení nebezpečným situáciám, kedy sa rozbehnuté nákladné autá radia v poslednej chvíli cez dva pruhy. Kto si nevšimne smerovku a nedá tak prednosť, sa môže ľahko stať účastníkom nehody.

„Chcel by som upozorniť vodičov na dopravnú situáciu pod Rondlom v smere na Prievidzu, Poprad. V hlavnom ťahu z BA rovno pod kruhovým objazdom sú umiestnené kužele a zátarasa so značkou prikázaný smer do ľavého pruhu. Autá odbočujú rovno z ľavého pruhu krížom cez pravý na Prievidzu, Rajec,“ uvádza Marek.

Nebezpečnú situáciu, kedy sa našťastie nezrazil s rýchlo idúcim kamiónom, zachytila jeho kamera v aute. V jazdnom pruhu sa nachádza rozpadnutý kanalizačný poklop a veľká diera vo vozovke, preto je doprava odklonená.


„Myslím si, že je to len zázrak , že tam ešte nevznikla nehoda. Ja som mal šťastie, stačila sekunda a nechcem to ani domyslieť kde by som bol teraz,“ opisuje Marek.

Vodiči by mali preto zvýšiť opatrnosť pri prechádzaní týmto úsekom a najmä znížiť rýchlosť. V tejto časti cesty platí maximálna povolená rýchlosť 50 kilometrov za hodinu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu