Policajti natrafili počas hliadkovania v uliciach na opitého vodiča, ktorý nafúkal 2,3 promile


Foto: Policajti natrafili počas hliadkovania v uliciach na opitého vodiča, ktorý nafúkal 2,3 promile Foto: ilustračné

O vodičoch, ktorí jazdia pod vplyvom alkoholu, vás informujeme pomerne často. Mnohí si nedajú povedať a svojim nezodpovedným konaním vystavujú nebezpečenstvu nielen seba ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Iný nie je ani prípad, ktorý sa stal dnes 9. septembra nadránom v Žiline.

Hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina - západ zadržala krátko po 04:00 hod. opitého vodiča. Ten bol odhalený vďaka dôslednej a príkladnej hliadkovej činnosti, ktorú táto dvojčlenná hliadka vykonáva.

Opitý vodič sa pohyboval na osobnom motorovom vozidle smerom ulice Lichardova na ulicu Juraja Fándlyho, kde ho policajti zastavili a podrobili dychovej skúške. Jej výsledok bol pozitívny, muž nafúkal v prepočte 2,29 promile.

Policajti muža obmedzili na osobnej slobode a previezli do cely policajného zaistenia, kde musí vytriezvieť, aby mohol byť vypočutý. Prípad bude s vysokou pravdepodobnosťou riešený v superrýchlom konaní, čo znamená, že opitý vodič pôjde z cely rovno pred sudcu, ktorý určí jeho trest.

„Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 25-ročný Matej z Čadce. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu