Žilinu opäť zaplavili reklamé pútače bez povolenia, 300 kusov už aktivační pracovníci odstránili


Foto: Žilinu opäť zaplavili reklamé pútače bez povolenia, 300 kusov už aktivační pracovníci odstránili

Čitatelia nás v posledných dňoch začali upozorňovať na reklamné pútače, ktoré opäť zaplavili Žilinu. Umiestnené sú na stĺpoch verejného osvetlenia, označníkoch zastávok MHD a SAD, či zvislých dopravných značkách a zábradliach. Desiatky papierových reklám sa nachádzajú na hlavných ťahoch, v širšom centre mesta a na sídliskách. 

„Práve teraz niekto rozmiestňuje reklamné pútače na každý stĺp na Nemocničnej ulici. Zase bude neporiadok v celom meste. Neviem presne, ale vyzerá to ako tá reklama na cirkusy.,“ uviedol ešte minulý týždeň jeden z našich čitateľov.

Situácia sa v meste opakuje takmer pravidelne

Podobné prípady sa v Žiline opakujú približne každého pol roka. Najčastejšie takéto reklamy rozmiestňujú cirkusy, tie sa však v našom meste už nemajú kde rozložiť, nakoľko plocha pri hypermerkete Tesco je zastavaná a na sídlisku Solinky taktiež prednedávnom začala výstavba. 

Podľa informácií zo samotnej reklamy ide o podujatie konajúce sa na sídlisku Vlčince. Usporiadateľ si pravdepodobne nerobí starosti s vybavovaním povolení a reklamu umiestňuje kdekoľvek, kde sa nachádza voľný stĺp či zvislá dopravná značka.


Nielenže táto reklama býva vo väčšine prípadov umiestnená bez povolenia, no často ju ani nemá kto odstrániť. Potom sa niekoľko týždňov či mesiacov povaľuje na okraji ciest a v tráve. Mestská polícia v takýchto prípadoch ukladá blokovú pokutu. Tá je, v porovnaní so znečistením mesta, príliš nízka. 

Niekoľko stoviek pútačov už mesto odstránilo

„Aj v tomto prípade platí, že mesto Žilina nevydávalo žiadne povolenie na vyvesenie takýchto reklamných bannerov. Opäť ide o svojvoľné umiestnenie reklamy. Avšak, aktivační pracovníci už 300 bannerov odstránili,“ informovala dnes Barbora Zigová, hovorkyňa mesta Žilina.

Zostáva len dúfať, že po odstránení nepovolenej reklamy nevyvesí usporiadateľ podujatia nové pútače.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu