FOTO: Na niektorých cestách I. triedy v Žiline a okolí chýba vodorovné dopravné značenie


  • 14 august 2020 - 15:11

Motoristi aj chodci, využívajúci cesty I. triedy v okrese Žilina, zaznamenávajú úseky, v ktorých vodorovné dopravné značenie (VDZ) už neplní svoju funkciu. Je to najmä z dôvodu, že je vyblednuté, pričom doteraz nebola zrealizovaná jeho obnova.

Najväčšie komplikácie nám hlásia čitatelia na frekventovaných cestách v Žiline a medzi Žilinou a Rajeckými Teplicami. Okrem chýbajúcich pozdĺžnych čiar na krajniciach a v strede vozoviek, absentujú tiež odbočovacie a pripájacie pruhy alebo priechody pre chodcov.

Značenie by mal správca obnovovať každé dva roky, v najnutnejších prípadoch aj každý rok. Termín obnovy značenia v týchto úsekoch je zatiaľ neznámy. Slovenská správa ciest (SSC) čaká na podpis zmluvy s novým dodávateľom, keďže stará vypršala už pred rokom:

„SSC obnovuje VDZ každé dva roky, v prípade nutnosti každý rok. Celoslovenská zmluva na dodávateľa vodorovného dopravného značenia skončila v lete 2019 a nová zmluva nebola zatiaľ uzatvorená (verejné obstarávanie je na riešení na Úrade pre verejné obstarávanie). Striekanie značenia začneme realizovať po uzatvorení novej zmluvy,“ spresnil Dezider Szabó, námestník pre správu a prevádzku ciest, IVSC Žilina.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu