FOTO: Práce na výstavbe novej cyklotrasy pokračujú aj cez zimu, aktuálne budujú most v obci Belá


  • 14 február 2021 - 16:31

Stavebné práce na projekte cyklotrasy, ktorá spojí Žilinu s Terchovou, pokračujú v plnom prúde. Výstavba cyklomagistrály do Terchovskej doliny oficiálne odštartovala 17. júna 2020 za účasti starostov všetkých obcí, cez ktoré povedie. Aktu štartu výstavby sa zúčastnili aj riaditeľ Kia Motors Slovakia Kyong-Jae Lee a primátor mesta Žilina Peter Fiabáne.

Cieľom projektu je vybudovanie cyklistickej komunikácie vrátane doplnkovej infraštruktúry z obce Teplička nad Váhom až po koniec katastra obce Belá. Viac než 23 kilometrov nového cyklochodníka by malo byť postavených do roku 2022. Trasa bude prechádzať obcami Belá, Lysica, Stráža, Krasňany, Varín, Gbeľany, Nededza a Teplička nad Váhom.

Výstavbu zrealizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra (OOCR), patriaca pod mesto, vďaka eurofondom z Integrovaného regionálneho operačného programu. Vznik cyklotrasy podporila aj Nadácia Kia Motors Slovakia. Cyklomagistrála by mala zabezpečiť bezpečné spojenie medzi Žilinou a Malou Fatrou a vytvoriť nezabudnuteľný a bezpečný cyklistický zážitok pre všetky generácie.

Aktuálne práce pokračujú aj napriek nepriaznivému zimnému počasiu, v súčasnosti prebieha stavba 30 metrov dlhého mosta cez rieku Varínka v obci Belá.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu