V stredu 1. augusta bude Okresný súd Žilina rozhodovať v prípade vraždy v Rajeckých Tepliciach


Foto: V stredu 1. augusta bude Okresný súd Žilina rozhodovať v prípade vraždy v Rajeckých Tepliciach Foto: ilustračné

Vo štvrtok 7. decembra 2017 malo dôjsť v Rajeckých Tepliciach k vražde. Policajti vtedy zadržali 27-ročného Petra K., ktorý mal brutálnym spôsobom napadnúť mladú ženu. Tú pravdepodobne tupým predmetom, opakovane, mnohopočetne a po dlhý čas, silou veľkej prudkosti intenzívne udieral po celom tele.

„Mladá žena utrpela pri útoku mnohopočetné poranenia so zakrvácaním, na následky ktorých bezprostredne po útoku zomrela. Bezprostredne po čine polícia podozrivého 27 ročného Petra K. zadržala,“ uviedla ešte v decembri 2017 žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.


V byte na štvrtom poschodí mal obvinený muž pod vplyvom drog a alkoholu a po predchádzajúcom slovnom nedorozumení v úmysle usmrtiť, brutálnym spôsobom fyzicky napadnúť Moniku tak, že ju opakovane, mnohopočetne a po dlhší čas, silou veľkej prudkosti intenzívne udieral - kopal a skákal po celom tele, najmä do oblasti hlavy, brucha, hrudníka a panvy.

„Obvinený spôsobil žene ložiskovité prekrvácanie mäkkých pokrývok lebečných, prekrvácanie mäkkej pleny mozgu a mozočka, zakrvácanie do vnútrokomorového systému mozgu, zlomeniny rebier na ľavej strane hrudníka s blokovou zlomeninou, zakrvácanie do ľavej pohrudničnej dutiny, pomliaždenie pľúc, trhlinu ľavých pľúc, prekrvácanie bránice na ľavej strane, mnohopočetné trhliny až dilacerácie pečene, pomliaždenie a prekrvácanie podžalúdkovej žľazy a ľavej obličky, zlomeniny panvy na oboch stranách, zakrvácanie do dutiny brušnej, prekrvácanie zápobrušnicového priestoru, svalstva a mäkkých tkanív malej panvy, poranenie vonkajších a vnútorných pohlavných orgánov, opuch a krvný výron pravého veľkého pysku, poranenie krčka maternice, na trupe mnohopočetné podkožné krvné výrony a odreniny s maximom výskytu na bočnej až zadnej ploche trupu obojstranne, čím poškodená utrpela hemoragicko-traumatický šok (šok zo straty krvi a poúrazový šok) pri vyššie uvedených početných poraneniach tela so zakrvácaním do telesných dutín, na následky ktorých po útoku bezprostredne zomrela,“ informoval JUDr. Milan Cisarik prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina.

Pojednávanie s obvineným Petrom K. vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy podľa § 145 ods. 1, 2 písm. b sa uskutoční už zajtra 1. augusta 2018 o 08:30 hod. na Okresnom súde v Žiline. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu