Dnes by mal Sagan potvrdiť šiesty zelený dres, na radnici veje špeciálna zelená vlajka


Foto: Dnes by mal Sagan potvrdiť šiesty zelený dres, na radnici veje špeciálna zelená vlajka Foto: TS Mesto Žilina

Žilina je dnes na nohách. Už o pár hodín končí 105. ročník najslávnejších cyklistických pretekov Tour de France.  Farby svojho rodného mesta na tour úspešne háji aj fenomenálny slovenský cyklista Peter Sagan, a to doslova. Takmer počas celých pretekov je totiž majiteľom zeleného dresu ako priebežný víťaz bodovacej súťaže.

Ak dnes príde do cieľa, získa svoj šiesty zelený dres na Tour de France. Palce mu drží celá Žilina, žilinská radnica vyvesila zelenú vlajku s jeho podobizňou. „Peťovi fandíme počas celých pretekov, je to neskutočný talent, fenomenálny cyklista a veľký bojovník. Ako Žilinčan som nesmierne hrdý, že je to náš rodák. Aj dnes mu držíme palce a veríme, že sa mu úspešne podarí dôjsť do cieľa,“ povedal zástupca žilinského primátora Patrik Groma.

Dvadsaťosemročného jazdca tímu Bora-Hansgrohe delí už len krôčik k dosiahnutiu svojho ďalšieho životného úspechu v kariére. Na zisk šiesteho dresu a vyrovnanie rekordu Erika Zabela mu v podstate už iba stačí dnes prísť do cieľa v Paríži.  Rodák zo Žiliny získal zelený dres päťkrát po sebe, a to v rokoch 2012 až 2016.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina