Mesto Žilina vyhlási verejné obstarávanie na nový územný plán


Foto: Mesto Žilina vyhlási verejné obstarávanie na nový územný plán

Už tento rok by mohlo mať mesto Žilina nový územný plán, ktorý predstavuje základný dokument definujúci smerovanie výstavby, dopravy či využitia územia. Na tlačovej konferencii to dňa 24. januára 2018 uviedol žilinský primátor Igor Choma. Podľa jeho slov je dnes platný územný plán nevyhovujúci.

„Plánujeme tento rok obstarávanie nového územného plánu mesta Žilina. Dobre si pamätáme, ako sme v roku 2012 schvaľovali územný plán, ktorý sa pripravoval viac ako 15 rokov, pričom už vtedy sme pri schvaľovaní hovorili, že bohužiaľ ten územný plán nereflektoval všetky požiadavky mesta,“ uviedol primátor Igor Choma na prvej tohtoročnej tlačovej konferencii.

Nový plán bude reflektovať územie širšieho centra

V navrhovanej zmene rozpočtu, o ktorej budú rokovať poslanci na najbližšom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline, je vyčlenená suma 30-tisíc eur na ortofotomapy. Tento rok by malo byť vyhlásené verejné obstarávanie na zhotoviteľa nového územného plánu mesta Žilina.


„Dnes vidíme, že potreba nového územného plánu je nevyhnutná, v tomto roku pripravujeme podmienky a spustíme verejné obstarávanie na zhotoviteľa nového územného plánu mesta. V oblasti Bulváru chceme nadväzovať na širšie centrum mesta a pokračovať od Auparku smerom ku Hlinám až k výstavbe nových bytov, ktoré predpokladám, že začnú v tomto roku,“ dodal Choma.

V oblasti Vuralu vzniknú nové nájomné byty. Aktuálne platný územný plán bol schválený 20. februára 2012, jeho zmenenú podobu aj s doplnkami opätovne schválili poslanci 24. júna 2013.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu