Neporiadok pri odpadkových košoch: Zapríčiňuje problém mesto alebo ľudia?


Foto: Neporiadok pri odpadkových košoch: Zapríčiňuje problém mesto alebo ľudia? Foto: čitateľka

Obyvateľka sídliska Vlčince upozornila na neporiadok, ktorý vzniká pri odpadkových košoch. Podľa jej slov je zhrozená, ako to vyzerá na niektorých miestach. Koše sú preplnené, odpadky vypadávajú von a všade je neporiadok.

Deti sa nemôžu hrať na tráve, pretože všade sa váľajú odpadky,” píše obyvateľka Mariana.

Mesto zabezpečuje vývoz zberných nádob podľa určeného harmonogramu. Ten je zverejnený na stránke mesta, na adrese http://www.zilina.sk/mesto-zilina-uradna-tabula-mesta-prehlad-sluzieb-pre-mesto.

Dodatočne sa dá požiadať o vyprázdnenie, ak sú nádoby preplnené

“Presný harmonogram vývozu malých smetných nádob je zverejnený na webovej stránke mesta Žilina, v časti občan – komunálne služby. Samozrejme, ak je to potrebné, realizuje sa aj operatívny vývoz preplnených nádob,” uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.


Problém je aj v samotných ľuďoch

Tí vyhadzujú odpadky aj do preplnených košov. Napĺňajú nádoby nad ich kapacitu, aj keď vidia, že odpadky vypadávajú von. Vietor ich potom rozfúka po okolí a my ich môžeme vidieť všade - aj na trávnatých plochách a chodníkoch.

Vhodným riešením by bolo doplnenie ďalších odpadkových košov, prípadne častejšie odvážanie odpadu. Aj samotní obyvatelia by predovšetkým mali zvážiť, či odpadky vyhodia do preplneného koša, alebo ich odnesú o pár metrov ďalej, kde je ďalší.

Často potom vznikajú negatívne názory na vedenie mesta, ktoré v mnohých prípadoch ani nevie, že v niektorej z mestských častí takýto problém je. Ak viete o miestach, kde býva neporiadok, ako na fotografii, upozornite mesto cez poslancov vášho volebného obvodu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu