FOTO: Policajt z Liptova vystúpil na Kilimandžáro. Pokoril najvyššie sopky štyroch kontinentov


FOTO: Policajt z Liptova vystúpil na Kilimandžáro. Pokoril najvyššie sopky štyroch kontinentov
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj/archív Stanislav Mikšovský

Kapitán Stanislav Mikšovský z Liptovského Mikuláša pokoril ďalšiu sopku, tentokrát v Afrike. O úspech svojho kolegu sa na sociálnej sieti podelilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

V pondelok 4. marca v skorých ranných hodinách Stanislav vystúpil na najvyššiu horu Afriky Uhuru Peak, ktorá je súčasťou Kilimandžára. Výšku 5 895 metrov nad morom sa podarilo prekonať všetkým desiatim členom v jeho skupine, napriek tomu, že sa vybrali tou najťažšou trasou, známou ako Marangu route.

To však nie je prvý vrchol, ktorý policajt z Liptova pokoril. Okrem toho vystúpil na ďalšie tri najvyššie sopky rôznych kontinentov. V Ázii vyliezol na Mount Dámavand, v Severnej Amerike na Pico de Orizaba a v Južnej Amerike na Ojos del Salado, ktorá je zároveň najvyššou sopkou na celej planéte.

„Počas týchto expedícií sa Stanislav Mikšovský stretáva s policajtami,  ktorým prezentuje Slovenskú republiku a Slovensku sekciu IPA (International Police Association). Gratulujeme a prajeme veľa úspechov,“ napísala žilinská polícia.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu