Žilinská polícia: Majitelia vozidiel sú nepoučiteľní, zbytočne riskujú a dávajú príležitosť zlodejom


Foto: Žilinská polícia: Majitelia vozidiel sú nepoučiteľní, zbytočne riskujú a dávajú príležitosť zlodejom Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Policajti v Liptovskom Mikuláši opäť upozorňovali ľudí, že príležitosť robí zlodeja. Prešli sa popred niekoľko obchodných centier v meste, pričom kontrolovali, čo všetko si posádky vozidiel nechali odložené v zaparkovaných autách.

Cez okná pritom zbadali kabelky, ruksaky, mobilné telefóny či dokonca tenisovú výstroj. Cieľom preventívnej akcie s názvom Auto nie je výklad! bolo práve upozorniť motoristov, aby si vo vozidlách nenechávali nič, čo by mohlo prilákať pozornosť zlodejov.

„Svedčí to o tom, že majitelia, prípadne osádky vozidiel sú stále nepoučiteľní, zbytočne riskujú a dávajú príležitosť zlodejom. A výhovorka ,ten ruksak v aute je prázdny’ veľmi neobstojí, pretože zlodej to určite nevie a v takýchto prípadoch sú škody spôsobené poškodením vozidla nezriedka vyššie ako hodnota ukradnutých vecí,“ napísala žilinská polícia.

Tá vodičom aj posádkam zároveň odkazuje, že svojím zodpovedným prístupom môžu predísť zbytočným škodám na vozidle a nutnosti drahých opráv.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu