Cvičil aj zvieratá v pražskej zoo. Svetoznámy tréner psov naučí Žilinčanov zvládať konflikty či prevýchovu


Foto: Cvičil aj zvieratá v pražskej zoo. Svetoznámy tréner psov naučí Žilinčanov zvládať konflikty či prevýchovu

Strachom takmer každého majiteľa psa je nebezpečný konflikt medzi jeho domácimi miláčikmi, či bitka s cudzím zvieraťom. Viete, ako sa v takejto situácii zachovať? Oplatí sa zasiahnuť, alebo je lepšie nechať psy, nech si problém „vyriešia“ medzi sebou? Na tieto a ďalšie dôležité otázky odpovie svetoznámy tréner zvierat František Šusta.

V minulosti cvičil zvieratá v pražskej zoo, teraz spolupracuje so žilinskou výcvikovou školou Dogs Academy. Svoje cenné dlhoročné skúsenosti odovzdá Žilinčanom už v sobotu 27. januára v priestoroch Súkromnej základnej školy na Oravskej ceste 11. Prednáška na viacero zaujímavých tém potrvá od 9:00 hod. ráno do 15:00 hod. popoludní.

Čo sa dozviete na prednáške?

Prvý Čech, ktorý sa stal členom prestížnej Animal Behavior Management Alliance, a zároveň autor desiatok odborných publikácií, strávi takmer 6 hodín odpovedaním na tie najdôležitejšie otázky každého psíčkara. Majitelia malých, stredných aj veľkých plemien psov sa dozvedia zásadné informácie, ktoré môžu od základu zmeniť ich prístup k výchove často tvrdohlavých štvornohých miláčikov.

„Prvá je téma psích konfliktov - ako sa správať počas konfliktu, na čo sa zamerať a najmä ako sa konfliktu psov vyhnúť. Ďalšou témou bude motivácia či prevýchova psov, ktorým sa nechce. František Šusta si tiež pripravil ďalšie zaujímavé témy. Prednášky budú teoretické, teda bez účasti živých psov,“ priblížila Dogs Academy.


František Šusta, ktorý je majiteľom najväčšej zbierky ocenení ABMA (svetovej asociácie trénerov zvierat) na svete, však nebude jediným prednášajúcim. Pred Žilinčanmi vystúpia aj tréneri z Dogs Academy či spoluorganizátorka, trénerka a herečka Viky Obetková známa zo seriálu Miláčikovo a Youtube kanálu Ako so psom. Súčasťou podujatia bude aj diskusia s každým z týchto skúsených odborníkov na výcvik psov.

Dogs Academy usporiada už šiestu prednášku s Františkom Šustom v sobotu 27. januára. Pokiaľ sa chcete podujatia zúčastniť, je potrebné vyplniť TENTO PRIHLASOVACÍ FORMULÁR. Cena jednej vstupenky na celých šesť hodín je 40 eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu