Po nehode pri Bytči vyhasli dva mladé životy. Obaja vodiči nemali ani 30 rokov


Foto: Po nehode pri Bytči vyhasli dva mladé životy. Obaja vodiči nemali ani 30 rokov Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Piatok 24. novembra 2023 sa stal čiernym dňom pre rodiny a priateľov dvoch mladých ľudí, ktorí zomreli v dôsledku dopravnej nehody medzi Bytčou a obcou Kolárovice. K zrážke došlo v ranných hodinách na ceste prvej triedy č. I/10.

Ako spresňuje žilinská krajská hovorkyňa Policajného zboru Zuzana Šefčíková, autá sa mali z presne nezistených príčin zraziť čelne. Jedno z nich, Volkswagen Passat, viedol 26-ročný vodič, zatiaľ čo vo vozidle značky Nissan X – Trail sedel 28-ročný motorista.

Mladší z účastníkov nehody utrpel priamo pri kolízii zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom. O záchranu druhého vodiča sa snažili záchranári aj zdravotnícky personál v nemocnici. Mladík, žiaľ, svoj boj o život napokon prehral.

Po vážnej nehode bezpečnostné zložky cestu v bytčianskom okrese dočasne uzavreli. „Všetky okolnosti ako aj presné príčiny tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnila Šefčíková.


Vzhľadom na tragickú udalosť polícia opäť pripomína všetkým účastníkom cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy.

„Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách,“ dodáva Šefčíková na záver.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu