Na žilinskom sídlisku sa opäť objavuje otrava pre psy. Nastražená je v rozhádzaných párkoch


Foto: Na žilinskom sídlisku sa opäť objavuje otrava pre psy. Nastražená je v rozhádzaných párkoch Foto: ilustračné

Na žilinskom sídlisku Hliny sa opäť objavuje nastražená otrava pre psy. So svojou skúsnosťou sa podelila naša čitateľka Lenka, ktorá podozrivú návnadu spozorovala na ulici Tomáša Ružičku „Konkrétne ružové a červené pelety sú napichané v párkoch a tak sú porozhadzované po zemi. Každému psíkovi párky voňajú a má ich rád preto je to veľmi nebezpečné,“ informuje. 

Ostatných majiteľov psov chce preto upozorniť, aby si dávali na svojich miláčikov počas prechádzok pozor. „V priebehu posledných dvoch dní som už takto svojmu psíkovi vyťahovala päť kusov takto otrávených párok. Ja teda na svojho psa počas prechádzok pozor dávam, ale každému sa môže stať, že mu zazvoní telefón, alebo sa zarozprava a pozornosť stratí,“ vysvetľuje. 

Nástrahy pre psov sa neobjavujú v Žiline prvýkrát. V minulosto vkladali neznámi páchatelia do salám alebo párkov aj klince, pričom stačí chvíľka nepozornosti a pes nájdenú nástrahu zje. Majitelia sa o tom často dozvedia až po niekoľkých hodinách, kedy sa začnú prejavovať prvé príznaky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu