FOTO: Na cesty mieri jubilejná verzia modelu Kia Sportage. Už 30 rokov spája kvalitu, bezpečnosť a výkon


FOTO: Na cesty mieri jubilejná verzia modelu Kia Sportage. Už 30 rokov spája kvalitu, bezpečnosť a výkon
Galéria: 5 fotiek
Foto: Kia Slovakia

Model Kia Sportage oslavuje celosvetovo už 30 rokov. Pri tejto príležitosti spustila spoločnosť Kia Slovakia 4. septembra výrobu jeho jubilejnej edície. Tá je k dispozícii v úplne novom farebnom prevedení s názvom Wolf Grey a prináša viacero vylepšení.

Na Slovensku začali druhú generáciu modelu Sportage vyrábať v roku 2006. Vo svojej dobe priniesla výrazné zlepšenie v oblasti dizajnu, kvality, bezpečnosti a výkonu. V závode odvtedy vyrobili celkovo viac ako 2,36 milióna kusov tohto modelu. 

„Výroba štyroch generácií tohto modelu v našom závode je znakom dlhoročného dopytu a popularity, ktorému sa Sportage teší v neustále sa vyvíjajúcom automobilovom prostredí. S celkovým podielom 53 % od začiatku produkcie v našom závode je to náš najúspešnejší model,” povedal Tomáš Potoček, hovorca spoločnosti Kia Slovakia.

Od roku 2021 postupne pribúda stále viac vyrobených áut aktuálnej piatej generácie. Závod v Tepličke nad Váhom je zároveň jediným na svete, kde sa vyrába jeho kratšia, európska verzia. Tej doteraz vyrobili vyše 330-tisíc kusov.

Počas doterajšej histórie výroby bol model Sportage distribuovaný zákazníkom do celkovo 104 krajín, najviac z nich bolo vyvezených do Veľkej Británie. Exportované však boli aj do vzdialenejších krajín ako Austrália či Nový Zéland. Na Slovensku si za 17 rokov výroby našlo svojho majiteľa 25-tisíc kusov tohto modelu.



Ako bude vyzerať jubilejná verzia?

Úplne novú farbu karosérie doplnia lesklé čierne obrysové línie na bočných oknách a spojleri. Nové dekoračné vložky v tmavom chrómovom vyhotovení vpredu, vzadu a na bokoch sa postarajú o ešte elegantnejší vzhľad a budú sa vyskytovať exkluzívne vo výročnej edícii.

K zvýšenej príťažlivosti dizajnu po stránke exteriéru prispievajú aj nové, športové 19” disky z ľahkej zliatiny vo vysoko lesklej čiernej farbe. 

V interiéri poskytujú starostlivo spracované sedadlá zo semišu a umelej kože vodičovi a cestujúcim pocit vysokého komfortu. Výročná edícia ponúka tiež nový špeciálny farebný paket interiéru Midnight Green, ktorý tiež prispieva k zvýšenému prémiovému nádychu modelu Sportage.

Výročná edícia sa začne v Európe predávať koncom septembra a postupne sa bude rozširovať na ostatné trhy.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu