Značka zakazujúca odbočenie tentokrát v Bytčici vydržala 12 dní, opäť ju niekto demontoval


Foto: Značka zakazujúca odbočenie tentokrát v Bytčici vydržala 12 dní, opäť ju niekto demontoval

V blízkosti cesty prvej triedy I/64, ktorá prechádza žilinskou mestskou časťou Bytčica, sa opakovane objavuje a mizne jedna z dopravných značiek. Jej nekonečný príbeh dnes dostal ďalšie pokračovanie.

Zvislé dopravné značenie, ktoré pri jazde smerom do Žiliny zakazuje odbočenie vľavo na Bytčickú ulicu, vzbudzuje medzi miestnymi obyvateľmi rozporuplné reakcie. Zatiaľ čo niektorí jej umiestnenie kvitujú, iným zákaz odbočenia, ktorý im predĺži cestu, značne prekáža.

Značka má preto za sebou dlhú históriu poškodzovania a násilného odstraňovania. Koncom júna ju po niekoľkých dňoch od osadenia niekto zatrel zelenou farbou. Ďalšia značka nevydržala na svojom mieste ani dva mesiace.



V stredu 26. júla v dopoludňajších hodinách bola pri križovatke nainštalovaná nová zvislá značka na vlastnej tyči. V priebehu uplynulých hodín ju však opäť demontovala neznáma osoba. Zákaz odbočenia sa tak na svojom mieste neohrial ani 13 dní.

Obyvatelia Bytčice však na sociálnych sieťach odhadovali, že bude odstránená do 24 hodín. Čas, ktorý pri križovatke stála, ich tipy prekonal niekoľkonásobne.

Slovenskú správu ciest sme kontaktovali s otázkami, aké kroky plánuje podniknúť, aby značenie ostalo na svojom mieste dlhodobo. Na naše otázky však správca cesty nereaguje.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu