VIDEO: Nové IT centrum Scheidt & Bachmann je otvorené! Pozrite ako vyzerá


Foto: VIDEO: Nové IT centrum Scheidt & Bachmann je otvorené! Pozrite ako vyzerá
Galéria: 27 fotiek

Predstavte si ideálne prostredie pre IT zamestnancov: moderné kancelárie, atraktívne spoločné priestory a miesto pre aktívny oddych. Práve také je nové IT centrum spoločnosti Scheidt & Bachmann v Žiline, ktoré otvorila nemecká rodinná firma vo svojej slovenskej centrále. Pozrite sa, ako sa z výrobnej haly stalo miesto, kde sa ľudia stretávajú, tvoria a inšpirujú.


Všetko pre zamestnancov

Po obvode IT centra sa nachádzajú priestranné a presvetlené kancelárie. Vnútornú časť tvoria spoločné priestory: moderné mítingovky, tzv. „telefónne búdky“ pre nerušené hovory zamestnancov, 3 obrovské testovacie miestnosti či štýlové kuchynky. Srdcom budovy je átrium. Priestor s 500 m2 je vybavený pódiom, tribúnou, kuchynkou, šatňou a mnohými zákutiami pre konanie rôznych tímových či celofiremných podujatí. 


Inšpiratívny dizajn

Industriálny vzhľad IT centra zachytáva firemnú históriu a kultúru. Spoločnosť Scheidt & Bachmann bola založená v roku 1872 ako strojárenská firma a postupne sa vypracovala na svetového lídra v oblasti systémov mobility. Jej IT centrum spája nemecké inžinierske know-how a slovenského inovačného ducha. Osobitý šmrnc dodali interiéru zemité tóny podláh, drevené lamely lemujúce chodby, dizajnový nábytok či štýlové polepy. Dotvorili tak príjemné pracovné prostredie na podporu kreativity a produktivity.


Sedavé povolanie verzus aktívny oddych

Keďže väčšina zamestnancov IT centra pracuje s počítačmi, v centre je vyhradený aj priestor pre aktívny oddych. Dominuje mu lezecká stena, ale zamestnanci si môžu zahrať aj biliard, kalčeto či stolný tenis. Priestor je dostatočne veľký aj na rôzne skupinové cvičenia, ktoré spoločnosť plánuje. Zamestnanci majú v centre k dispozícii aj sprchy. Pravidelne ich využívajú cyklisti alebo bežci, ktorých v spoločnosti pracuje naozaj veľa.

Vlastná kantína

Súčasťou centra je aj kantína, ktorá je ďalším miestom na spoločné stretnutia. Dostala názov SuB Ka; je to skratka slov Scheidt und Bachmann Kantína. Ten vzišiel z hlasovania zamestnancov, ktorí najskôr sami vytvorili 77 originálnych návrhov a potom hlasovali za ten víťazný.


Veľkolepé otvorenie

Prvou zaťažkávajúcou skúškou átria bolo slávnostné otvorenie nového IT centra. Uskutočnilo sa v pondelok 22. mája 2023. Zúčastnilo sa ho viac ako 500 slovenských zamestnancov, majiteľ firmy Dr. Norbert Miller s rodinou, ktorá tvorí 5. generáciu zakladateľov spoločnosti, správna rada a 34-členný firemný zbor z Nemecka – S&B Voices, ktorý v tomto roku oslavuje 110. výročie svojho založenia. 


Práve zbor otvoril oficiálnu časť podujatia a postavil všetkých prítomných zo stoličiek. Nechýbalo prestrihnutie stuhy a príhovor majiteľa. Zhrnul v ňom celú históriu slovenskej pobočky, pričom vyzdvihol prácu všetkých jej tímov a ich veľký prínos pre firmu a jej zákazníkov. Bodku za oficiálnym programom dalo vystúpenie firemného zboru, ku ktorému sa pridalo 12 slovenských kolegýň a kolegov. Spoločne zaspievali 3 piesne – jednu v angličtine Rockin´ All Over the World (Status Quo), druhú nemčine v Auf uns (Andreas Bourani) a dokonca aj slovenskú ľudovú pieseň Tancuj, tancuj.


Otvorenie IT centra bolo zavŕšené spoločnou večerou a párty so skvelou atmosférou, ktorou je spoločnosť známa. Všetci sa dobre bavili, dokonca aj majiteľ firmy, ktorého slovenské kolegyne poriadne vytancovali. „Spoločníci a vedenie z Mönchengladbachu vrátane mňa si otvorenie IT centra a oslavu veľmi užili. Atmosféra bola fantastická. Musím uznať, že to bola výnimočná udalosť. Nové IT centrum sa odprezentovalo v tom najlepšom svetle. Je to perfektné pracovné prostredie pre skvelý slovenský tím!“ povedal Dr. Norbert Miller na margo podujatia.

Ak sa chcete stať súčasťou spoločnosti Scheidt & Bachmann a pracovať v jej novom IT centre, pozrite sa, či spoločnosť hľadá práve vás.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok