FOTO: Nelekárske profesie šiestich oddelení žilinskej nemocnice naďalej povedú súčasné vedúce sestry


FOTO: Nelekárske profesie šiestich oddelení žilinskej nemocnice naďalej povedú súčasné vedúce sestry
Galéria: 6 fotiek
Foto: ilustračné

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina sa po uplynutí päťročného funkčného obdobia niektorých vedúcich pracovníkov uskutočnilo výberové konanie. Na základe výsledkov jednotlivých ochádzačov následne odborná komisia rozhodla o úspešných kandidátoch na pozíciu vedúca sestra.

Konkrétne išlo o oddelenia ortopédie, vnútorného lekárstva B, ambulantného centra pneumológie a ftizeológie, neurochirurgie, vedúca zdravotnícka laborantka oddelenia hematológie a krvnej banky a vedúca rádiologická technička oddelenia rádiológie. Do vedúcej pozície ich vymenoval riaditeľ žilinskej nemocnice Eduard Dorčík.

Primárom aj vedúcim sestrám žilinskej nemocnice trvá funkčné obdobie po dobu piatich rokov. V prípade, že chcú po skončení tejto doby pokračovať vo výkone vedúcej pozície, musia sa tak, ako ostatní uchádzači, prihlásiť do výberového konania.

Súčasťou hodnotenia je odbornosť, manažérske zručnosti prihlásených kandidátov a vypracované projekty rozvoja.

„Nelekárska časť personálu na našich zdravotníckych oddeleniach tvorí viac ako polovicu zo všetkých zamestnancov nemocnice, potrebujeme preto skúsených a kvalitných lídrov, ktorí povedú tieto profesie, či už sú to sestry, sanitári, laboranti, farmaceuti, zdravotnícki asistenti alebo upratovačky,“ priblížila námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť žilinskej nemocnice Gabriela Tvrdá.


Nelekárske profesie šiestich oddelení žilinskej nemocnice naďalej povedú súčasné vedúce sestry, vedúca zdravotnícka laborantka a vedúca rádiologická technička.

Na oddelení ortopédie zostáva vedúcou sestrou Jana Balážová, ktorá bola do pozície menovaná prvýkrát pred piatimi rokmi. Menovací dekrét pre vedúcu sestru oddelenia vnútorného lekárstva B si prevzala aj Mária Dobroňová, poverenou vedúcou sestrou interného oddelenia v časti B bola od roku 2022.

Poverenou na výkon funkcie vedúcej sestry ambulantného centra pneumológie a ftizeológie bola od roku 2021 Jarmila Janíčková, na základe výberového konania získala oficiálne menovanie. Post obhájila tiež Adriana Murárová, ktorá sa stala vedúcou sestru oddelenia neurochirurgie prvý raz v roku 2018.

V treťom funkčnom období pokračuje ako vedúca zdravotnícka laborantka na oddelení hematológie a krvnej banky Veronika Hanuláková. Vedúcou rádiologickou techničkou oddelenia rádiológie je od roku 2017 Martina Malíková, pozíciu bude na základe aktuálneho menovania vykonávať naďalej.

„Obhájenie jednotlivých pozícií je silným odkazom na profesionalitu a kvalitné smerovanie žilinskej nemocnice v nelekárskych zdravotníckych oblastiach, ktoré sú nenahraditeľným pilierom každého oddelenia,“ doplnila námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť žilinskej nemocnice.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu