Na akadémii ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši si prevzalo vysokoškolský diplom 68 nových poručíkov


Foto: Na akadémii ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši si prevzalo vysokoškolský diplom 68 nových poručíkov Foto: Facebook/Akadémia ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánik

Na Akadémii ozbrojených síl (AOS) generála M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši si v piatok 7. júla prevzalo vysokoškolský diplom druhého stupňa 68 absolventov štyroch študijných programov. Absolventov počas ceremoniálu zároveň vymenovali do prvej dôstojníckej hodnosti - poručík.

„Vojenská profesia so sebou prináša veľkú zodpovednosť, ktorá zaväzuje a dáva tejto práci obrovský zmysel. Vojaci sú totiž nielen povolaní plniť rozkazy. Byť vojakom znamená byť aj vzorným občanom a ísť príkladom - v rodinách, v susedstvách, v komunitách, v spoločenskom živote,“ uviedol Peter Kozák, generálny tajomník Služobného úradu Ministerstva obrany SR.

Ako informoval rezort obrany, spomedzi absolventov si vysokoškolský diplom prevzalo aj 19 žien. Bianca Badidová si ako najlepšia absolventka za akademický rok 2022/2023 prevzala aj repliku akademickej insígnie školy – meč  – symbol vojenského charakteru AOS.


Podľa rektora akadémie Jozefa Putteru je poslaním školy okrem vzdelávania viesť počas štúdia kadetov a kadetky k čestnosti, mravnosti, ako aj k občianskej a spoločenskej zodpovednosti.

Prajem Vám, aby sa vám vo vašich životoch podarilo vybudovať pevné rodinné zázemie pre vás a vašich blízkych, aby vám bola vlastná podpora vzdelania a vytvorili ste tak sebe i vašim rodinám podmienky pre pokojný život v prospech Vás i celej spoločnosti,“ uviedol počas promočného príhovoru rektor akadémie.

Novovymenovaných poručíkov zaradia na nové pracoviská do útvarov Ozbrojených síl SR, kde budú plniť úlohy vyplývajúce z ich funkcií.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu