Kysučan s 2,5 promile preletel popri policajnej hliadke v obci rýchlosťou takmer 90 kilometrov za hodinu


Foto: Kysučan s 2,5 promile preletel popri policajnej hliadke v obci rýchlosťou takmer 90 kilometrov za hodinu Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

V pondelok 3. júla 2023 viedol 51-ročný muž z Kysúc osobné vozidlo značky Škoda po ceste druhej triedy v Starej Bystrici. Pozornosť policajnej hliadky vzbudil po tom, ako okolo nich prešiel v rýchlosti o 38 km/h vyššej ako je dovolené.

Z uvedeného dôvodu bol vodič krátko po deviatej hodine ráno zastavený policajnými príslušníkmi z Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci. Tým však prípad nebol ukončený.

„Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,17 mg/l (2,44 ‰) alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.


Policajti preto mužovi ihneď zadržali vodičský preukaz, obmedzili ho na slobode a následne ho eskortovali na policajné oddelenie. Poverený príslušník opitého vodiča z okresu Čadca ďalej obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 

Polícia apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne a dodržiavali dopravné predpisy. Alkohol za volant nepatrí,“ pripomína opakovane Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu