Policajti z Liptova pokorili päťtisícovku Ararat, najvyššiu horu Turecka


Foto: Policajti z Liptova pokorili päťtisícovku Ararat, najvyššiu horu Turecka Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Polícia Žilinského kraja sa s verejnosťou podelila o nezvyčajný úspech príslušníkov z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši. Tým sa v polovici júna podarilo zdolať najvyššiu horu Turecka.

„V nedeľu 11. júna 2023 vystúpili v Turecku na legendárny Ararat s nadmorskou výškou 5 137 metrov naši dvaja kolegovia kpt. Ing. Stanislav Mikšovský a pplk. Mgr. Igor Beka,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa v príspevku na sociálnej sieti.

Spolu so svojou skupinou sa liptovskí policajti dostali na vrchol najvyššej hory v Turecku po dvoch týždňoch. Výstup im pritom sťažovala aj snehová vrstva, ktorá päťtisícovku pokrývala približne od výšky 3 750 m n. m.


„V ten deň vystúpila na vrchol len ich skupina. Vo výške 5 000 m n. m. čakali zhruba pol hodinu v hustom mraku, kým sa im cesta na vrchol zrazu otvorila a Ararat ich pustil na vrchol,“ spresnila polícia, ktorá obom príslušníkom k ich úspechu zagratulovala.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu