V žilinskej nemocnici vymenovali osem vedúcich pracovníkov na najbližších päť rokov


Foto: V žilinskej nemocnici vymenovali osem vedúcich pracovníkov na najbližších päť rokov Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Osem lekárov bude pokračovať vo vedúcej funkcii na svojich oddeleniach vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline. Minulý týždeň o tom rozhodla komisia na základe výberového konania, keďže na daných postoch uplynulo päťročné funkčné obdobie.

Týka sa to primárov oddelení chirurgie, neurochirurgie, oftalmológie, ortopédie, pediatrickej ortopédie, urológie a úrazovej chirurgie a vedúceho lekára rádiológie. Je medzi nimi aj najdlhšie slúžiaci primár žilinskej nemocnice Juraj Popluhár, ktorý stojí na čele pediatrickej ortopédie od roku 1997. 

Príslušných lekárov vymenuje do funkcie riaditeľ žilinskej nemocnice Eduard Dorčík. Ten zdôrazňuje, že pri výberovom konaní vždy objektívne zohľadňujú odbornosť a manažérske zručnosti prihlásených kandidátov.

„Pravidlá sú tak férové a transparentné pre všetkých uchádzačov, ktorí vedia, že funkcie neprideľujeme interne za zatvorenými dverami, no každý si musí pripraviť individuálny plán rozvoja daného oddelenia, zúčastniť sa výberového konania a obhájiť svoj projekt spolu s cieľmi na ďalšie obdobie,“ priblížil riaditeľ žilinskej nemocnice. 

Dorčík zároveň vyjadril veľkú spokojnosť s projektami rozvoja oddelení, ktoré si adepti na vedúce funkcie pripravili. Považuje za prínosné, že touto formou vzniká cesta, ako vytvoriť otvorený priestor na prezentáciu pozitívnych zmien, a prináša tak do zdravotníctva nové impulzy a inšpiráciu.

Všetkým primárom aj vedúcemu lekárovi úprimne blahoželám a držím palce v ďalšej práci. Opätovné menovanie do ich funkcií je dôkazom odbornosti i správneho prístupu vo vedení týchto oddelení,“ zdôraznil Dorčík.

Vedenie dotknutých oddelení po výberovom konaní:

Chirurgia: primár Doc. MUDr. Juraj Váňa, PhD.


Neurochirurgia: primár MUDr. Ivan Mačuga, MBA

Oftalmológia: primár MUDr. Michal Štubňa, PhD.

Ortopédia: primár MUDr. Róbert Krause

Pediatrická ortopédia: primár MUDr. Juraj Popluhár, PhD., MBA

Rádiológia: vedúci lekár MUDr. Martin Molnár, MPH

Urológia: primár MUDr. Roman Mráz, MBA

Úrazová chirurgia: primár MUDr. Juraj Kacian, MPH



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu